Instructie

Chip met ijzer-7: lagere vlucht, meer rol

Bij chippen is de verleiding groot een hoge bal te spelen. Een lage chip is minder riskant en zorgt vaak voor een beter resultaat.

Bij chippen is de verleiding groot een hoge bal te spelen met een club met veel loft. Professional Jan Maarten Nijhoff laat zien dat een lage chip veel minder riskant is en vaak voor een beter resultaat zorgt.

Een hoge chip die met een fraaie boog zachtjes neerploft vlak bij de hole, hartstikke mooi natuurlijk en vaak ook spectaculair. Maar zo'n chip is wel een heel riskante slag waarbij veel fout kan gaan. Een veel zekerder manier is een lage chip spelen met veel rol, bijvoorbeeld met een ijzer-7. In de bovenstaande video laat Jan Maarten Nijhoff, professional op de Goyer Golf & Country Club, zien hoe je zo'n chip het beste kan spelen. Tipje van de sluier: de hiel van de club komt een beetje van de grond in de set-up.

Oefenen met De Golf Academie

Als je de bovenstaande video goed hebt bekeken, dan ken je de juiste techniek voor een lage chip met veel rol. Nu is het zaak om lekker te gaan oefenen en je chippen te verbeteren en zo je handicap te verlagen. Om trainen leuker en heel resultaatgericht te maken, heeft De Golf Academie allerlei leuke oefeningen, ook voor allerlei chipslagen. Bekijk de video's hieronder en ga aan de slag!

Oefening 1 - Kort, lang, midden 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

 

Oefening 2 - Balpositie bepalen 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees meer over
Instructie Golftips