Beginnen met golf

Zo ontdek je hoe leuk golf is!

Heb je op de Libelle Zomerweek voor het eerst een golfclub in je handen gehad? Of ken je de sport een beetje maar nog lang niet goed genoeg? Er zijn allerlei mogelijkheden om golf te ontdekken. Om te kijken of het iets is voor jou (en je vriendinnen).

Golf is een superleuke sport. Het is sociaal, je kunt in groepen lessen, met vrienden de baan in, en erna een drankje in de mooie clubhuizen met prachtige terrassen... Het is een uitdagende sport; het vergt mentale veerkracht, iets dat je steeds beter ontwikkelt naarmate je langer golft. (Ook handig voor in het 'echte' leven.) En het is een sport midden in de natuur. Veel groen om je heen is goed voor een mens! Genoeg redenen dus om eens te onderzoeken of je golf leuk vindt. Er zijn twee heel goede opties om dat te doen.

1. Open Golfdagen

Als je golf voor een keer wilt uitproberen, kun je je inschrijven voor een open golfdag. Je krijgt dan geheel vrijblijvend en gratis een kennismakingsles op een leuke club bij jou in de buurt. Maak er een gezellige dag van, neem vrienden en vriendinnen mee en kijk of je kunt wennen aan al het groen om je heen. Om een kennismakingsles te boeken, kijk je op het platform Open Golfdagen. Hier staan alle beschikbare gratis kennismakingslessen op een rij en kun je je meteen inschrijven!

2. Golfstart

Als je al een stap verder bent en echt wilt beginnen met golf, dan is Golfstart het platform voor jou! Er zijn twee opties: in 6 lessen de baan op (baanpermissie) óf in 10 lessen naar handicap 54 (het oude GVB). Na die lessen ken je de basis van golf en kun je al een beetje uit de voeten op een golfbaan. Je hoeft nog geen spullen te kopen (je kunt een golfset lenen) en je kunt gratis oefenen. Als je baanpermissie hebt, mag je op de baan waar je lessen volgt ronden spelen, met handicap 54 kun je op de meeste banen in Nederland terecht.

Beginnen met golf

Probeer Golf

Wil je beginnen met golf? Of eerst eens kijken of deze sport überhaupt iets voor jou is? Als je op zoek bent naar een laagdrempelige kennismaking met de golfsport dan zijn is probeergolf.nl echt iets voor jou! Vraag een vriend, vriendin, collega of familielid mee en maak er samen een leuke dag van.
Lees meer
Beginnen met golf

Golfstart in 6 lessen de baan op

Lees meer

Absolute beginners

Om aan een sport te beginnen, moet je hoe dan ook over een drempeltje heen. Maar het is heel goed voor je hersenen, die superactief worden als je bezig bent om iets nieuws te leren. En dat hebben veel BN-ers ervaren toen ze voor het eerst een golfclub vastpakten. Onder anderen Moïse Trustfull, Miss Montreal, Fatima Moreira de Melo, Roy Meyer en Rico Verhoeven hebben ontdekt hoe leuk golf is en laten dat zien!

Beginnen met golf

Rico Verhoeven

"Als ik de focus leg op ver slaan, dan raak ik ‘m niet goed. Maar op de momenten dat ik denk: zoek het nu maar ff lekker uit, dan gaat het een stuk beter!"

Bekende beginners delen hun ervaringen