Golfmannen

De Golfmannen

Golfmannen in voorbereiding op een wedstrijd
Golfmannen.nl is een virtuele golfvereniging die bestaat uit een groep mannen die van golfen houdt. De groep zamelt bovendien geld in voor het goede doel.

Het begon allemaal in de zomer van 2002. Op een terras van een golfbaan zaten wat mannen te bomen over hoe je vaker met een groep kon gaan spelen.

De conclusie van het gesprek: 'Als we nu eens via internet een groep mannen bij elkaar kunnen brengen die ongeveer gelijk over het spelletje en hole 19 denkt, dan moet het mogelijk zijn om in de nabije toekomst door een simpele oproep via e-mail snel een tegenstander te kunnen vinden. Zo gezegd zo gedaan. Al snel was een website opgetuigd en meldden de eerste mannen zich aan. En al snel werd besloten om elke maand een wedstrijd te spelen. Op de website is een Hall of Fame ingericht 'omdat wij vinden dat iedere winnaar de eeuwige roem mag dragen voor zijn overwinning.

Golf voor het goede doel

Kort na de oprichting van Golfmannen.nl is besloten fondsen te gaan werven ter ondersteuning van goede doelen. 

De missie van Golfmannen werd zo vastgelegd:

… een onafhankelijke virtuele golfvereniging voor gelijkgestemden te zijn, waarbij de leden van de Golfmannen.nl individueel en gezamenlijk hun maatschappelijke betrokkenheid tonen door middel van inzet van hun talenten, capaciteiten en middelen ten behoeve van een goed doel.

De Golfmannen houden daarom onder meer een jaarlijks liefdadigheidstoernooi, het Golfmannen.nl Open. Het goede doel is Wings of Support. WOS zet zich in voor het welzijn van kinderen in het buitenland, in eerste instantie op de plaats van KLM- en Martinair-bestemmingen. 

Golfmannen

Na acht edities van het Golfmannen.nl Open was € 215.000 ingezameld. Het succes is volgens de voorzitter van de Stichting Golfmannen.nl Open te danken aan een trouwe groep van zeer gulle deelnemers en sponsoren. 'Zij zijn het die ons al die jaren al ondersteunen en het mogelijk maken dat wij zoveel geld kunnen inzamelen.'

De vereniging is sinds medio 2005 officieel geassocieerd aan de NGF.

Meer informatie: golfmannen.nl.

  • Paginadatum 19 maart 2015
  • Auteur Redactie GOLF.NL
}