App GOLFNL

De Big Green Egg Birdieranking

Het maken van een birdie, eagle en albatros is nóg leuker, want je kunt prijzen van Big Green Egg winnen!

Door je qualifying scorekaarten in te voeren via de app GOLF.NL  doe je automatisch mee aan de Big Green Egg Birdieranking, een klassement waarin je het opneemt tegen de rest van Nederland en iedere maand opnieuw prijzen kunt winnen.

Hoe werkt het? 

De Big Green Egg Birdieranking is gebaseerd op een puntensysteem. Hoe meer punten je scoort tijdens een qualifying ronde, hoe beter. Voor netto birdies krijg je 1 punt, voor eagles 3 punten en albatrossen 5 punten. Deze punten worden na elke ronde bij elkaar opgeteld.

big green egg birdieranking in de app golf.nl

Let op! Het gaat om de netto-score, en dat betekent dat het aantal slagen na handicap-verrekening telt. Dus als je een par maakt op een hole waar je een slag meekrijgt, verdien je 1 punt voor een netto-birdie. Zo hebben golfers van elk niveau gelijke kansen.
Er worden geen punten toegekend op basis van oefenrondes, buitenlandse- of wedstrijdkaarten.

Kijk in de app GOLF.NL onder 'Prestaties' naar jouw Big Green Egg Birdieranking

Direct na het invoeren van je scorekaart in de app GOLF.NL (scores die ingevoerd worden via de club tellen niet mee) rekent de app uit hoeveel punten je gehaald hebt en telt deze bij je totaal aantal behaalde punten op van die betreffende maand. In de app kan je onder ‘prestaties’ jouw puntentotaal zien en de actuele Big Green Egg Birdieranking vinden (zie afbeelding onder). Hier kan je ook zien hoe je het hebt gedaan vergeleken met je vrienden, andere golfers op je club, in je woonplaats, provincie, leeftijdscategorie en in heel Nederland. 

Ook Awards te verdienen

Als je birdies maakt, verdien je Big Green Egg birdie awards. Bij je eerste birdie krijg je een bronzen award. Voor zilver moet je in een jaar tien of meer birdies maken. Maak je er meer dan 25, dan krijg je de gouden Big Green Egg birdie award in je prijzenkast! Let op! In tegenstelling tot de Big Green Egg birdieranking krijg je deze awards alleen bij bruto birdies en eagles - oftewel zonder handicapverrekening.

Drill van Wil

We gaan je helpen om hoge ogen te gooien in de Big Green Egg Birdieranking! Of beter gezegd: niemand minder dan Wil Besseling gaat je helpen. Een van onze beste spelers op de DP World Tour geeft je regelmatig tips om je spel te verbeteren. Beter golfen betekent meer kans op birdies en die helpen je aan een mooie positie in de Big Green Egg Birdieranking. Voer je qualifying kaarten altijd in via de app van GOLF.NL, dan doe je automatisch mee en maak je kans op te gekke prijzen.

Beeld: Golfsupport.nl
App GOLFNL

Drill van Wil: inslaan voor je ronde. Hoe doe je dat?

Niemand minder dan Wil Besseling gaat je helpen om beter te scoren op de golfbaan zodat ook jij kans maakt op mooie prijzen in de Big Green Egg Birdieranking. Bekijk hier alle afleveringen van 'De drill van Wil' om te scoren met de app GOLF.NL!
Lees meer
App GOLFNL

Winnaars & Birdierapport

Er worden elke maand talloze birdies gemaakt op de Nederlandse golfbanen. Op deze pagina maken we de winnaars bekend van de Big Green Egg Birdieranking en laten we leuke statistieken zien uit de app GOLF.NL!
Lees meer
Lees meer over
App GOLFNL