Hoe kies je de goede putter?
Waar moet je op letten als je een nieuwe putter gaat kopen? GOLF.NL zocht het uit aan de hand van de nieuwe Phantom X putters van Scotty Cameron.

Het kiezen van een putter is iets heel persoonlijks, maar er zijn weinig golfers die niet warm worden van het gevoel en de 'looks' van een Scotty Cameron. Als je investeert in een duurdere putter - bijvoorbeeld van Scotty Cameron - is het natuurlijk belangrijk dat je het juiste model kiest. 

Er zijn heel veel verschillende modellen als het gaat om putters. Zo bestaat de nieuwe Phantom X lijn - de opvolger van de Futura putters van Scotty Cameron - uit vijf verschillende modellen. Samen met de verschillende shaft bends (zie onder) zijn er in totaal negen verschillende Phantom X putters. Het kiezen van het juiste model, de putter waarbij je vertrouwen krijgt en goed kunt oplijnen is belangrijk, maar er zijn meer dingen die belangrijk zijn tijdens een putter fitting. 

MIS GEEN VIDEO EN ABONNEER JE OP HET GOLF.NL YOUTUBE KANAAL

Een heel belangrijk punt - misschien wel het belangrijkste punt - is de lengte van de putter, want die bepaalt hoe je (ogen) boven de bal staan. Dat heeft weer veel invloed op hoe je de putter swingt en de bal raakt.

Bekijk de video boven dit bericht om meer te weten te komen over de Phantom X lijn. De putter specialist van Scotty Cameron vertelt waar je op moet letten als je een putter kiest. Laat onder de video een reactie achter: met welke putter speel jij, en waarom?    

Phantom X: high-tech putters

Net als alle eerdere putterlijnen van Scotty Cameron zijn de Phantom X putters met de grootste zorg en precisie ontworpen. De putters zijn gemaakt van een combinatie van verschillende materialen. Door staal en aluminium (6061) te gebruiken is het gewicht meer naar de buitenranden en zijkanten van het putterhoofd verplaatst en dat zorgt voor een stabieler clubhoofd tijdens de puttingstroke.

Opvallend aan de nieuwe mallet-lijn is de felle kleur die contrast geeft en helpt bij het oplijnen. Golfers kunnen naast de vijf verschillende 'head-shapes' ook kiezen uit verschillende shaft bends, dus hoe de shaft bevestigd is aan het clubhoofd. De shaft bend bepaalt de hoeveelheid toe-flow (klik hier voor een uitleg) en daarmee de mate waarin het clubblad van de putter kan draaien tijdens de stroke. 

De Phantom X putters - hierboven afgebeeld van links naar rechts X5, X6, X7, X8 en X12 - zijn verkrijgbaar in lengtes van 33, 34 en 35 inch.


Prijs: € 469,- (vanaf half mei 2019 vekrijgbaar)
Meer informatie: titleist.de


  • Auteur Redactie GOLF.NL