Beleving en inspiratie

De najaarseditie van GOLF.NL staat online!

Van een beachvolleybalduo dat verleid is door golf tot het fenomeen de yips waar de golfende neuroloog Erik van Wensen alles over wil weten. Van een terugblik op de invoering van het WHS tot een long stay golfwerkvakantie in Spanje. Je vindt dit en nog veel meer in de nieuwste editie van het magazine GOLF.NL!
Beeld: Martijn Gijsbertsen

Beeld: Martijn Gijsbertsen

Ga hier naar het magazine!

Een beachvolleybalduo met een olympische medaille is verleid door ... golf. Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer zijn gevallen voor onze mooie sport. En Meeuwsen wil niet de beste golfer van de wereld worden "maar wel de beste golfer die in hem schuilt." En daar is hij hard mee bezig. Als gezelschapsmens gaat Alexander Brouwer het liefst met een flight van vier de baan in. Lees hier het interview.

Wat is jouw handicap?

De eerste vraag als je je bekendmaakt als golfer? Wat is jouw handicap? De een geeft toe een duikboot te zijn, de ander zegt doorgaans in de buffer te spelen. Hoe het ook zij, het Wereld Handicap Systeem, ingevoerd op 1 maart 2021, heeft voor veranderingen gezorgd. De ‘schade’ na anderhalf jaar lijkt mee te vallen.

Long stay in Spanje

De wintermaanden zijn de uitgelezen mogelijkheid om de koude, donkere en regenachtige dagen in Nederland even achter je te laten. Met haar mediterraan klimaat is Spanje dan natuurlijk een van de beste bestemmingen. Tijdens een long stay in Isla Canela kun je golf, werk en vakantie perfect combineren.

Avondgolfers in de twilight

De schaduwen worden langer, het gras wordt langzaam vochtig, de hitte is uit de lucht. Vogels bereiden zich voor op de nacht, andere vogels ontwaken. Golfen aan het einde van de dag. Deze golfers doen niets liever. Ontmoet Noa-Ruth, Lonneke, Jaap en Gijs.

Last van de yips?

"De yips is alsof je de hik hebt", zegt Erik van Wensen, die zelf ook overvallen is door het fenomeen. Sommige golfers drijft het tot wanhoop, maar voor de golfende neuroloog is het een uit de hand gelopen hobby. Lees het interview.

Ontrafel je spel

Hou je van cijfertjes? Vind je het leuk om statistieken in de duiken? Zo ja? Dan kan het je voordeel opleveren in de baan! Bekijk een kort overzicht van vijf systemen die je kunt gebruiken om jouw eigen spel eens goed onder de loep te nemen.

En meer...

En verder laten we je zien dat je met het vernieuwde stappenplan van de NGF gegarandeerd een betere golfer wordt en zoeken we de grens op met banen die holes in verschillende landen hebben liggen, en zelfs in een verschillende tijdzone. We volgen Wouter Hietink in zijn wandeltocht langs Ierse links en we nemen je in vogelvlucht mee naar De Gelpenberg. Tot slot de column van Gerard Louter die wil wonen op de green van hole 17 van de Noordwijkse. Oh ja, vergeet niet mee te doen aan de winactie, met kans op een mooie reis naar Mauritius!

Ga hier naar het magazine!