Topgolf

Weinig te juichen voor Oranje-teams

De Europese landenkampioenschappen voor amateurs zitten erop en die waren voor Nederland geen onverdeeld succes. Niet één team kwam in de buurt van het podium. De zevende plaats van de mannen was de hoogste klassering.

Weliswaar haalden drie van de vier teams de eerste flight tijdens de strokeplayronden (beste 8), maar in de matchplayronden werden vervolgens twee opeenvolgende nederlagen geleden.

Mannen

De mannen speelden op PGA Catalunya en kwamen eigenlijk geen moment in de spotlights. Ook kopman Jerry Ji, die in de Verenigde Staten nog wel een succesvol golfjaar kende, kon geen voortrekkersrol pakken.
Op de slotdag nam Oranje nog wel een klein beetje revanche voor de eerder tegenvallende prestaties door met 4-1 van Zweden te winnen. Daarmee werd de zevende plaats veiliggesteld. Denemarken won in de finale van Frankrijk, België werd knap derde.

Vrouwen

De vrouwen speelden niet in hun sterkste opstelling, want de keuze was gemaakt om het Girls-team volop kansen te bieden om een medaille in hun kampioenschap. Vorig jaar werden de Girls in Slovenië nog derde. Daarbij moet wel worden aangetekend dat niet alle toplanden daar acte de presence gaven.
In Ierland kwamen de vrouwen na de eerste twee dagen in Flight B terecht en alleen op de slotdag werd een partij winnend afgesloten: die om plek 15 tegen Oostenrijk (4-1).
Engeland werd in Ierland kampioen van Europa.

Girls

Van de Nederlandse Girls werd zoals gezegd veel verwacht, maar in Portugal zat een medaille er dit keer niet in. Ondanks het feit dat Nederland in zijn sterkste opstelling naar Zuid-Europa was afgereisd. Thuisland Portugal wenste op de slotdag ook niet mee te werken aan een wederopstanding van Oranje. Met 5-0 werd Nederland naar de achtste plaats verwezen. De titel gaan naar Spanje dat in de finale van Frankrijk won. Zweden werd derde.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

 

Boys

De Boys haalden in Denemarken wel de eerste flight en dat was zeker een mooie opsteker, maar tussen de toplanden kon het team weinig meer uitrichten. Op de slotdag verloor de ploeg met 4,5-0,5 van thuisland Denemarken. Het halve punt kwam op naam van Jack Ingham. Nederland werd achtste.
De finale ging tussen de nummers één en twee van de strokeplayronden, Duitsland en Italië. Daar was dus weinig verrassends aan. Ook de afloop van de eindstrijd was volgens het ‘boekje’. Duitsland ging er met de titel vandoor. Het brons was voor Zweden.


Lees meer over
Amateurs NGF Topgolf