Topgolf

Anne leidt, Joost en Darius onder par

Anne van Dam heeft een ijzersterke openingsronde achter de rug in Londen, met haar team maar vooral individueel. In dat klassement leidt ze na 18 holes, onder meer dankzij zeven birdies en een eagle. Joost Luiten en Darius van Driel openden het Schots Open in de middenmoot.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Voor Joost Luiten was er op de openingsdag een late starttijd gereserveerd op The Renaissance Club. Gelukkig voor de Bleiswijker scheen het zonnetje en viel het met de wind alleszins mee, naar Schotse begrippen. De eerste helft liep Luiten in twee slagen onder par en na de turn leek hij nog een slag op te gaan rapen, maar na een afsluitende bogey tekende hij voor een 69 en -2. Dat is momenteel goed voor een gedeelde 45ste plek.

Rolex Series

Ook Darius van Driel had laat-vroeg geloot voor het sterk bezette Schots Open. Hij staat na 18 holes halverwege het leaderboard op -1, na onderweg vier birdies te hebben gemaakt maar ook drie bogeys, waaronder op de slothole. Daardoor moet er morgenvroeg nog wat gebeuren, wil Van Driel zichzelf de kans gunnen om voor een mooie cheque te gaan in het lucratieve Rolex Series-toernooi.

Jack Senior -7

In het Schots Open zijn vijf van de tien beste golfers van de wereld aanwezig, maar toch is het de nummer 353 van de mondiale ranglijst die na één ronde de leiding in handen heeft. Jack Senior maakte pas op zijn allerlaatste hole een bogey, om op -7 alsnog één slag voor te hebben op Lee Westwood en Justin Thomas. Jon Rahm, nummer 1 van de wereld én de Race to Dubai, opende op -5 eveneens ijzersterk.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Ladies European Tour

Ook in Londen was het fijn golfen voor Team Van Dam, met Anne als captain. De Nederlandse nummer 1 heeft zichzelf gecommitteerd aan de Aramco Team Series en kende een goede dag, zowel met haar team als in de individuele wedstrijd. Met vier opeenvolgende birdies trapte ze halverwege het gaspedaal in, om ook op de tweede negen het beste voor het laatst te bewaren. Met twee late birdies én een eagle op de slothole bracht ze haar persoonlijke score naar -6. Voorlopig leidt ze (gedeeld) het individuele klassement. Playing partners Florentyna Parker, Nobuhle Dlamini en amateur Richard Warren zorgden ervoor dat Team Van Dam op -11 ook gezamenlijk keurig in de top-10 staat.

Dat is vijf slagen achter de equipe van LET-coryfee Lee-Anne Pace op -16. Stephanie Kyriacou, een week geleden nog triomferend in het Big Green Egg Open, opende de week drie slagen onder par, terwijl wereldtopper Lexi Thompson genoegen nam met een ronde level.

Leaderboard individueel

Leaderboard teams

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.