Topgolf

Luiten op vinkentouw in Oostenrijk

Ook na twee dagen zijn er nog Nederlanders in de race voor de zege in het Austrian Golf Open. Joost Luiten en Wil Besseling hadden vandaag een goede dag.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Op de Diamond Country Club was Luiten vandaag een van de vroege starters. Snel werd al duidelijk dat de baan ook in de tweede ronde pittig speelde en de gevoelstemperatuur nog altijd laag was in Atzenbrugg, onder de rook van Wenen. Zonder beelden is de ronde van Luiten moeilijk te evalueren, maar opvallend aan de scorekaart was wel dat zijn drie birdies op par-3 holes werden gemaakt. De enige bogey viel op 11.

Progressie

Met een ronde 70 (-2) boekte Luiten wel behoorlijk wat progressie. Hij staat in de top-10, op vier slagen van de leider, Alejandro Cañizeras. De Spanjaard ging bepaald niet onopgemerkt door de baan. Hij startte met bogey-dubbel bogey, 'raapte' daarna maar liefst zeven birdies op onderweg maar ook nog twee bogeys, waardoor op dezelfde score als de winnaar van 2013 uitkwam.

Minder 'kleurrijk' was Wil Besseling op vrijdag. Net als gisteren maakte hij twee birdies op par-5 holes, maar nu beperkte hij het aantal bogeys tot één. Ook de Noord-Hollander klom dus op de ranglijst en staat nu in de top-20.

Van Meijel & Van Driel

Darius van Driel en Lars van Meijel waren tot laat in de middag in touw en balanceerden lang boven, tegen of onder de cutline. Uiteindelijk greep Van Driel net de strohalm. Hij had de birdie op zijn laatste hole uiteindelijk niet 'nodig', maar lekker was het natuurlijk wel. De ronde in +2 was genoeg om morgen weer te kunnen afslaan. Dat is Lars van Meijel niet gegeven. De Brabander liep al snel tegen enkele bogeys aan zat en die bleken uiteindelijk een molensteen om zijn nek. De afloop was heel zuur. Van Meijel maakte nog een birdie op 16 en had aan twee parren genoeg. Maar net als gisteren was hole 18 hem niet gunstig gezind. Ook nu moest hij een dubbel bogey slikken en daarmee viel ook het doek voor hem.

Leaderboard