Beginnen met golf

Missie Joost Luiten: meer kids golfen

Met zijn Foundation wil Nederlands beste golfer Joost Luiten meer kinderen de kans geven om in aanraking te komen met golf. 'Belangrijk is dat ze een eigen mening vormen over golf en niet afgaan op vooroordelen.'

Het doel van de stichting is om meer kinderen kennis te laten maken met de golfsport. De stichting initieert én ondersteunt projecten die zich hier specifiek op richten. De Joost Luiten Foundation is een initiatief van topgolfer Joost Luiten, in samenwerking met de Nederlandse Golf Federatie (NGF) en het Jeugdfonds Sport.

Bekijk hieronder het interview met Joost Luiten over zijn Foundation.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Pilot

De eerste pilot van JLF - het opzetten van een Golfklas op het Thorbecke College in Rotterdam – draait inmiddels op volle toeren. Leerlingen krijgen gedurende twintig weken les op het Seve Golfcenter, de Rotterdamse thuisbasis van Joost Luiten. Vervoer, materiaal en lessen worden geregeld. 'Kinderen pakken het heel snel op. Ze hebben nog geen basistechniek of fouten, die er niet meer uit te halen zijn. Je kunt ze heel goed kneden', aldus Luiten.

Birdievrienden

De financiering komt voor een belangrijk deel van fans en volgers van Joost Luiten. Door aanmelding als ‘Birdievriend’ wordt bij elke birdie die Joost in een officiële wedstrijd maakt een – door de deelnemer zelf te bepalen - bedrag aan de stichting gedoneerd. Hoe beter Joost speelt, des te beter dat is voor de stichting, en dus voor golf in Nederland.

Joost Luiten Foundation kids

De toekomst

Met het opzetten van de stichting doet Joost iets terug voor de sport die hem zoveel heeft gebracht. 'De jeugd is de toekomst, dat geldt zeker voor de golfsport in Nederland. 'Mijn doel is altijd geweest om kinderen aan het golfen te krijgen, maar belangrijker nog vind ik dat kinderen een eigen mening over golf moeten vormen. En niet op basis wat ze van bijvoorbeeld hun ouders of vriendjes horen. Hoe meer kinderen kennismaken met golf, des te meer de sport zal groeien. Daar wil ik mij, samen met partners NGF en Jeugdfonds Sport, met deze stichting voor inzetten.'

Kijk voor meer informatie op de website van de Joost Luiten Foundation.