De nieuwe 'Fetch' uit de Sigma 2 lijn van PING.
Beeld: PING.com

Verstelbare putter: PING Sigma 2

26 oktober 2018 Redactie GOLF.NL
Als het gaat om het kiezen van de juiste putter is de lengte van de shaft heel belangrijk. Omdat veel golfers iets anders nodig hebben dan de standaard 35 inch lanceert PING met de Sigma 2 lijn putters die op lengte verstelbaar zijn.

Wat is het?

De nieuwe Sigma 2-lijn - die bestaat uit 10 verschillende (rechts- en linkshandige) putters - komt een jaar na de Sigma G lijn. Vaak is een update van een putterlijn niet al te spectaculair en is het vooral de vraag wat de marketingafdeling heeft bedacht om de golfer te verleiden tot een gang naar de golfshop. Bij de Sigma 2 putters is dat anders, en dat zit met name in de lengte van de putters. De shaft van de Sigma 2 putters is namelijk in lengte verstelbaar. 

Het mechanisme voor het aanpassen van de lengte - standaard in alle Sigma 2 putters - is heel slim verwerkt in de grip. Met de bijgeleverde 'tool' (zie afbeelding onder) kan de putter afgesteld worden in lengte tussen 32 en 36 inch.

'Uit eigen onderzoek is gebleken dat 8 van de 10 golfers niet met de juiste lengte shaft in hun putter spelen', zegt John K. Solheim, de president van PING. 'Dat is een schokkende statistiek en iets wat we golfers zelf makkelijk kunnen laten oplossen met de Sigma 2. Golfers zullen een significante verbetering zien in consistentie bij het putten als ze een shaftlengte hebben die past bij hun spel.'

PING deed meer onderzoek. Zo bleek dat vier van de vijf golfers beter ging putten als de shaft minstens een halve inch korter of langer was dan de standaard 35 inch. De helft van alle spelers had baat bij een aanpassing van tenminste 1 inch. Met andere woorden: verstellen helpt. 'In onze tests is het een van de belangrijkste factoren voor betere prestaties bij het putten', aldus PING. 

Wat is er nieuw?

Zoals gezegd zijn de putters verkrijgbaar in 10 verschillende modellen. Naast de beroemde Anser zijn er vernieuwde versies van voorgaande modellen en compleet nieuwe modellen. Zo kan je kiezen tussen blades, mallets, modellen met een zwaar of licht clubhoofd en een lichte of zware 'arc' (klik hier als je wilt weten waarom dat belangrijk is). Opvallend is de nieuwe 'Fetch' (zie afbeelding boven dit bericht), waarmee je zonder te bukken de bal van de grond en uit de hole kunt oppakken. 

Naast de shaft heeft PING zich ook gericht op het verbeteren van het zachtere gevoel bij het raken van de bal. Dankzij een insert van meerdere lagen - PING noemt het de 'Dual-Durometer Face' -  voelt balcontact anders bij korte putts dan bij langere putts. De zachtere buitenlaag zorgt voor precisie bij de korte putts terwijl de stevigere binnenlaag meer feedback geeft voor betere afstandscontrole bij de lange putts. 

De 'TR Face' met speciale groeven keert ook terug in de Sigma 2-lijn. De groeven variëren in diepte en vorm zodat de putts waarbij je niet het midden van het midden van het clubblad raakt nog steeds de hole bereiken.

Wat vinden wij?

PING heeft (samen met andere merken) eerder verstelbare putters gelanceerd. De technologie die PING nu heeft gebruikt is flink verbeterd. Zo hoef je niet meer bang te zijn dat bij het afstellen je grip draait ten opzichte van het clubblad - en je alle putts met een gesloten/open clubblad raakt. Wat ons betreft is dit een hele nuttige innovatie, alleen al omdat je niet meer zelf aan de slag hoeft te gaan met een zaag en je zelf kunt proberen (het liefst samen met een PGA Professional) wat het beste bij je past. De 'range' van 4 inch (32-36) in lengte, gecombineerd met 10 verschillende modellen voor alle soorten strokes, maakt de Sigma 2 putterlijn misschien wel de meest complete putterlijn van 2018.

Productinformatie

De Sigma 2 putters van PING zijn vanaf nu verkrijgbaar. Onderstaand overzicht geeft een goed beeld van de verschillen tussen de 10 modellen:


Prijs: €239,- 

Meer weten? ping.com?

Waar moet je op letten als je je putter afstelt?

Lees meer over

Equipment