Anne van Dam
Anne van Dam in de eerste ronde
Beeld: LET/Tristan Jones

Van Dam na 22 holes gedeeld 6de

23 november 2018 Redactie GOLF.NL
Vanwege de achterstand in het speelschema door hevige regenval tijdens de eerste dag ging Anne van Dam pas heel laat in de middag de baan in voor ronde 2 van het Andalucia Costa del Sol Open de Espana. De Arnhemse kon vier holes spelen en zakte iets terug naar de gedeelde zesde plaats.

Anne van Dam kon voor de invallende duisternis verder spelen onmogelijk maakte vier holes spelen van haar tweede ronde op La Quinta Golf & Country Club bij Marbella. Van Dam speelde die vier holes in +1 en met -2 na 22 gespeelde holes staat de 23-jarige Nederlandse op de gedeelde zesde plaats, vier slagen achter de Spaanse Azahara Munoz die al wel 36 holes heeft gespeeld. Catriona Matthew, de captain van de Solheim Cup, en Georgia Hall, winnares van het Brits Open dit jaar, delen ook na 36 holes met -5 de tweede plaats. 

Van Dam was na de eerste ronde met -3 gedeeld eerste. Vorig jaar werd ze gedeeld 21ste in het Spaans Open maar toen werd het toernooi in september gespeeld. Het Open in Spanje is het laatste toernooi van het seizoen op de Ladies European Tour (LET). Van Dam is nummer vier op de Order of Merit (jaarranglijst). De top-5 na dit toernooi mag in 2019 het US Open spelen, een van de majors.

Leaderboard. Order of Merit.

Lees ook een interview met Anne van Dam die volgend jaar vooral op de LPGA Tour speelt: ' Nu al focus op de VS'.

Het toernooi wordt elke middag live uitgezonden op YouTube. Beelden dag twee:

Qualifying School

De Nederlandse Pasqualle Coffa zal begin december meedoen aan een pre-kwalificatiewedstrijd van de Qualifying School in een poging een kaart voor de Ladies European Tour van 2019 te bemachtigen.

Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden

Lees meer over

Anne van Dam LET