Robbie van West
Beeld: Golfsupport.nl

Huizing 28ste in Kenia Open

25 maart 2018 Redactie GOLF.NL
Daan Huizing is in het Barclays Kenya Open in de middenmoot geƫindigd. Robbie van West kwam niet verder dan een plek in de staart van het klassement.

Heel constant, dat kun je in ieder geval zeggen over het spel van Daan Huizing in het Kenya Open. Net als in de eerste drie ronden kwam de 28-jarige golfer uit Soest ook in de slotronde op de Muthaiga Golf Club in Nairobi tot 70 (-1) slagen. Met zijn totaal van -4 legt Huizing beslag op de gedeelde 28ste plaats.

Robbie van West speelde een heel sterke ronde op vrijdag (67) en drie mindere ronden: 76-75 en zondag 77. Van West eindigde in zijn eerste toernooi als lid van de Challenge Tour op de 72ste plaats. Reinier Saxton en Maarten Lafeber, de andere twee Nederlanders die aan de start verschenen, misten vrijdag de cut.

Het Kenya Open is het eerste toernooi van het nieuwe seizoen op de Challenge Tour. Met 500.000 dollar prijzengeld is het samen met het Foshan Open (18-21 oktober) meteen het hoogst gedoteerde toernooi op het circuit met 80.000 euro voor de winnaar. Die mooie cheque, en dus een grote kans op promotie aan het einde van het seizoen, ging naar de Italiaan Lorenzo Gagli die in een play-off won van de Zweed Jens Fahrbring.

Het volgende toernooi op de Challenge Tour, het Belt & Road Colorful Open in China, begint op 12 april.