Anne van Dam in actie.
Beeld: Golfsupport.nl

Van Dam haalt cut op Symetra Tour

6 mei 2018 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam is na de tweede ronde van het driedaagse IOA Championship gedeeld 48ste.

De Arnhemse stond na de eerste dag van het Atlanta National Golf Club met +3 op de gedeeld 62ste plaats. Een ronde 73 voor een totaal van +4 was net genoeg om de cut te halen (60 van de 144 speelsters).

Van Dam begon haar ronde op 10 en noteerde na een birdie op 13, bogeys op 14 en 16. Op de tweede negen noteerde de professional een bogey op hole 3 en een belangrijke birdie op 9, haar slothole.

Het is de eerste keer dat Van Dam, nummer 132 van de wereld, de cut haalt op de Symetra Tour, de divisie onder het beste damescircuit van de wereld, de LPGA Tour. In haar eerste wedstrijd op het circuit, de Florida's Natural Charity Classic, raakte ze na de eerste ronde geblesseerd.

Lydia Hall uit Wales gaat aan de leiding met vijf onder par in de eerste editie van de IOA Invitational.

Leaderboard.

Besseling aan de leiding

Wil Besseling deelt na 54 holes in de Challenge de Espana de koppositie. De Nederlander noteerde zaterdag een zeer goede 67 (-5) om op -10 te komen en zondag op de slotdag als laatste van start (09:50 NLse tijd) te gaan in het toernooi van de Challenge Tour. De Zweed Oscar Lengden staat ook op -10. Julien Brun en Christian Braeunig volgen op -9.

Robbie van West en Jurrian van der Vaart staan allebei op -2 en delen de 36ste plek.

Besseling won in 2008 al eens op de Challenge Tour, namelijk de ll Club Colombia Masters. In 2009 speelde de Nederlander een vol seizoen op de European Tour, maar hij wist zijn kaart niet te behouden. Vorig jaar werd Besseling knap 20ste in het KLM Open op The Dutch. 

Leaderboard.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Stan Kraai uitstekend in Lytham Trophy

Amateur Stan Kraai (19) staat er goed voor in de prestigieuze Lytham Trophy. De Nederlander noteerde na een openingsronde in 69 (-1) slagen een ronde 71 (+1) op dag twee (zaterdag). Hij staat daarmee halverwege het toernooi op Royal Lytham & St Annes Golf Club op de gedeeld vierde plaats.

Nording van Tilburg (+2 na 36 holes) doet het ook goed met een gedeeld negende plaats. Overige Nederlanders:

Vince van Veen +7
Pierre Verlaar +8
Martijn Horters +8
Kiet van der Weele +13
Peter Melching +13
Mike Toorop  +16
Robin van Deutekom +20
Mats Markovits +23

Leaderboard.

}