Anne van Dam
Beeld: Golfsupport.nl

Wie speelt waar? Week 30

24 juli 2018 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.

26 – 29 European Tour, Porsche Europees Open, Green Eagle Golf Course, Hamburg. Prijzengeld:  € 2.000.000 Leaderboard

26 – 29 PGA Tour, RBC Canadian Open, Glen Abbey GC, Oakville, Ontario,  Canada.  Prijzengeld:  $ 6.200.000 Leaderboard

26 – 29 Ladies European Tour/LPGA Tour, Aberdeen Standard Investments Ladies Scottish Open, Gullane Golf Club. Prijzengeld: $ 1.500.000 Leaderboard

26 – 29 Challenge Tour, Euram Bank Open, Adamstal Golf Club, Ramsau, Oostenrijk. Prijzengeld:  € 180.000 Leaderboard

26 – 28 Alps Tour, Des Iles Borromees Open, Golf Club des Iles Borromees, Italië. Prijzengeld: € 40.000 Leaderboard

25 – 28 Amateurs, 2018 European Ladies´Amateur Championship, Penati Golf Resort, Heritage Course, Slowakije. Leaderboard.

26 – 28 Amateurs, European Young Masters, Hauger Golfclub, Noorwegen. Leaderboard

27 – 29 Amateurs, Nationaal Matchplay Kampioenschap Senioren Dames & Heren, Sallandsche GC. Leaderboard Dames/Heren

26 – 29 European Tour, Porsche Europees Open, Green Eagle Golf Course, Hamburg. Prijzengeld:  € 2.000.000 

De eerste editie van het European Open werd in 1978 gespeeld. Op de lijst van winnaars staan mooie namen als Sandy Lyle, Greg Norman, Bernhard langer, Ian Woosnam, Nick Faldo, Lee Westwood en Colin Montgomerie. Anno 2018 klinkt de naam European Open nog altijd mooi, Porsche als titelsponsor is aansprekend, maar het deelnemersveld is dat helaas wat minder. Dat heeft alles te maken met de datum, na het Brits Open en voor het WCG-Bridgestone Invitational van volgende week dat meteen weer wordt gevolgd door het US PGA Championship, de laatste major van het jaar. Veel toppers nemen rust deze week, maar toch zijn er een paar mooie namen naar Hamburg gelokt. Net als vorig jaar is Patrick Reed van de partij, maar dit keer als de regerend Masters-kampioen. Zijn landgenoten Bryson DeChambeau en Pat Perez plakken er na het Brits Open ook nog een weekje Europa aan vast. Paul Casey komt ook in actie, net als Molinari, alleen niet de kersverse Champion Golfer of the Year, maar zijn oudere broer Edoardo...

Maarten Lafeber

Joost Luiten wordt dinsdag om 13.00 geopereerd aan zijn pols, toch wordt Nederland vertegenwoordigd in dit Porsche European Open. Maarten Lafeber komt namelijk op zijn ranking in het toernooi. De NGF-bondscoach trok zich afgelopen donderdag na negen holes terug in Frankrijk op de Challenge Tour, maar zijn rug is voldoende hersteld om deze week een poging te wagen op de European Tour.

Televisie: Ziggo Sport Golf do en vr 11:00 - 13:00 en 15:00 – 18:00 za 13:00 – 17:30  zo 12:30- 17:00

Leaderboard

Marcel Siem won vorig jaar met een spectaculaire hole-in-one een Porsche

26 – 29 PGA Tour, RBC Canadian Open, Glen Abbey GC,  Oakville, Ontario,  Canada.  Prijzengeld:  $ 6.200.000

Ook op de PGA Tour nemen flink wat toppers een week vrijaf, toch is er geen gebrek aan mooie namen in het Canadian Open dat al sinds 1919 wordt gespeeld. Dustin Johnson, Brooks Koepka, Bubba Watson en Matt Kuchar zijn vier sterke Amerikanen op de deelnemerslijst. Sergio Garcia, Tommy Fleetwood en Martin Kaymer geven de voorkeur aan de PGA Tour boven de European Tour in Duitsland deze week. Wie we zeker niet mogen vergeten te melden is Jhonattan Vegas, hij won dit toernooi in 2016 en in 2017.  

Televisie: Ziggo Sport Golf do en vr 21:00 - 24:00 za  en zo 19:00- 24:00

Leaderboard

26 – 29 Ladies European Tour/LPGA Tour, Aberdeen Standard Investments Scottish Open, Gullane Golf Club. Prijzengeld:  $ 1.500.000

Het zijn twee prachtige weken voor het vrouwengolf in Europa. Vanaf donderdag het Scottish Open en een week later een major, het Ricoh British Women's Open op Royal Lytham & St Annes. Beide toernooien maken ook onderdeel uit van de LPGA Tour en dat betekent hoge prijzengelden en veel wereldtoppers aan de start. Anne van Dam blijft sukkelen op de Symetra Tour in de VS met weer twee gemiste cuts de afgelopen twee weken. Hopelijk doet spelen in Europa haar goed en kan ze iets moois laten zien op Gullane waar het drukke tijden zijn want drie weken geleden waren de mannen van de European Tour er nog voor het door Brandon Stone gewonnen Schots Open.

Leaderboard

26 – 29 Challenge Tour, Euram Bank Open, Adamstal Golf Club, Ramsau, Oostenrijk. Prijzengeld:  € 180.000 

Daan Huizing is na zijn vierde plaats zondag in Frankrijk gestegen naar plaats 23 op de Road to Ras Al Kaimah, de jaarranglijst. De top-15 die recht geeft op promotie naar de European Tour is niet meer zo heel ver weg (het gat met nummer 15 is een kleine 10.000 euro). Deze week hoopt Huizing in Oostenrijk een nieuwe sprong te maken en hij krijgt op de Adamstal Golf Club gezelschap van landgenoten Lars van Meijel, Robbie van West, Darius van Driel en Wil Besseling.

Leaderboard

25 – 28 Amateurs, 2018 European Ladies´Amateur Championship, Penati Golf Resort, Heritage Course, Slowakije.

De mannen speelden onlangs bij ons op de Koninklijke Haagsche het individueel Europees Kampioenschap, de vrouwen zijn deze week aan de beurt in Slowakije. Er komen vier Nederlandse speelsters aan de start: Zhen Bontan, Romy Meekers, Dewi Weber en Danielle Modder. De beste zestig speelsters na 54 holes (plus ties) spelen ronde vier.

Leaderboard