Bron: GOLF.NL

Nieuw record snelste hole in golf

9 januari 2018 Redactie GOLF.NL
Een speedgolfer heeft het record 'snelste hole in golf' verbeterd.

Het oude record in de categorie 'snelste hole in golf, individueel' was 1 minuut en 52 seconden en werd in 2005 gevestigd. Guinness World Records stelt als eis dat de hole minimaal 500 yards is (457 meter).

Steve Jeffs, een speedgolfer, had maar 1 minuut en 50,6 seconden nodig voor een 457 meter lange hole op Tiverton Golf Course in Tiverton, vlakbij Exeter in Engeland. (Bekijk de video boven dit artikel.) Een referee was aanwezig om te kijken of Jeffs zich aan de golfregels hield, want dat is ook van de eisen van Guinness.

Bij speedgolf gaat het er om dat je een baan in zo weinig mogelijk minuten en slagen speelt. De Engelsman Jeffs is dus getraind om een hole snel en goed te spelen. Guinness staat ook toe dat golfers bij een recordpoging een buggie gebruiken maar Jeffs had als speedgolfer meer vertrouwen in zijn benen.

Jeffs deed zijn poging al in augustus 2017 gevestigd maar Guinness heeft het record pas in december goedgekeurd en het filmpje is begin januari gepubliceerd.

Snelste hole met vier personen

Het record 'snelste hole in golf door een team van vier personen' staat op naam van Ian Poulter, Tyrrell Hatton, Matt Fitzpatrick en Matthew Southgate. Hun tijd was 32,70 seconden zoals in de video hieronder is te zien.