Spieth 2 volgt de Spieth One op

7 februari 2018 Redactie GOLF.NL
Vorig jaar presenteerde Jordan Spieth een golfschoen die Under Armour in samenwerking met hem had ontwikkeld, de Spieth One. De Amerikaanse PGA Tour-speler heeft nu de opvolger gepresenteerd, de Spieth 2.

Wat is het?

De Spieth One, te koop sinds januari 2017, was de eerste 'signature golfschoen' van Jordan Spieth en zijn kledingmerk Under Armour. De Spieth 2 is de opvolger.

De drievoudige majorwinnaar heeft de Spieth 2-schoenen gepresenteerd in Las Vegas. Hij speelde eerst een rondje op de golfbaan Shadow Creek in Las Vegas, niet heel ver van de Las Vegas Strip, samen met Under Armour-atleten Michael Phelps en Bryce Harper. Iedereen droeg de Spieth 2's.

De tweede generatie van de schoen werd officieel gepresenteerd in het golfentertainmentcentrum Topgolf Las Vegas. De 2 lijkt op de One en heeft bijvoorbeeld vijf normale soft spikes en 'Rotational Resistance Traction', wat voorkomt dat de voeten draaien. Maar volgens Spieth en Under Armour is de 2 een verbetering van de One. 

Wat is er nieuw?

De Spieth 2 is waterdicht dankzij Gore-Tex. Desondanks ademt de schoen goed volgens de fabrikant. De 2 is volgens Under Armour ook iets sterker en steviger dan de voorganger, maar nog steeds even licht. 

Wat vinden wij?

Spieth is een speler die zich enorm goed voorbereidt op wedstrijden (vaker dan eens voorspelen en uitgebreid de greens bestuderen) en aan elk detail aandacht besteedt. Hij heeft het prototype van de Spieth 2 zelf getest en draagt de schoen nu zelf in wedstrijden (afgelopen week in het Waste Management Phoenix Open voor de eerste keer). Dan kunnen ze niet slecht zijn toch? 

Productinformatie

De Spieth 2 is te koop sinds 2 februari 2018, ook in Nederland. De consument kan kiezen uit zes verschillende kleuren. Prijs: $ 200 in de VS / € 200 in Europa.

Meer weten? underarmour.com.

Spieth in Las Vegas bij de presentatie van de nieuwe schoen:

Landed in Vegas with @jordanspieth. Stay Tuned...#Spieth2

Een bericht gedeeld door Under Armour Golf (@uagolf) op


Spieth op de golfbaan met Michael Phelps en Bryce Harper:

Lees meer over

Equipment