Spieth One

Under Armour lanceert Jordan Spieth schoen

17 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Under Armour heeft dinsdag de eerste 'signature golfschoen' van Jordan Spieth gelanceerd.

Jordan Spieth, PGA Tour Speler van het Jaar in 2015, wordt gekleed door Under Armour en is het boegbeeld in de golfsport van het Amerikaanse merk. De Amerikaanse golfer zal 'zijn' schoen promoten op een reis die voert van Tokio naar Seoel, Los Angeles en Mexico-Stad. 

Vanaf 1 maart 2017 is de schoen wereldwijd te koop. De prijs bedraagt € 200. Vanaf vandaag al is er in Japan een limited edition van de Spieth One verkrijgbaar in Under Armour Brand House-winkels en via de Japanse website van UA, underarmour.co.jp.

'Ik ben er bijzonder trots op dat ik mijn eerste signature schoen, de Spieth One, samen met Under Armour mag presenteren', zegt Spieth. 'Ik heb nauw samengewerkt met het footwear-team van Under Armour om een innovatieve schoen te ontwerpen die compleet is toegespitst op mijn sport.'

De Spieth One wordt geïntroduceerd met de slagzin 'Down to a Science'. Daarmee wil Under Armour verwijzen naar het scherpe oog voor detail waarmee de schoen is ontworpen en Jordans exacte benadering van het spel op de baan. 

De technische specificaties van de Spieth One volgens Under Armour:

  • Waterbestendig: De ademende, waterbestendige bovenkant van de Spieth One garandeert topprestaties onder de zwaarste omstandigheden doordat er geen water de schoen in kan komen terwijl transpiratie wel wordt afgevoerd.
  • Rotational Resistance Traction: De Spieth One is voorzien van revolutionaire Rotational Resistance Traction, die vanaf de backswing tot het moment waarop de bal wordt geraakt voorkomt dat de voet draait.
  • Bovenkant met enkele naad: De bovenkant van de Spieth One heeft maar één enkele naad, zodat de schoen minder lagen heeft, lichter is en pasvorm en draaggevoel optimaal zijn.
  • Buitenzool met dubbele hardheid: De buitenzool van de Spieth One heeft een zachte voorvoet voor extra flexibiliteit, gecombineerd met een stevige hak voor extra stabiliteit en steun.

De 23-jarige Spieth werd dit jaar gedeelde derde in het SBS Tournament of Champions en derde in het Sony Open.

Lees meer over

Equipment