Luiten maakt kunstwerk voor goed doel

30 september 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten heeft met 'Wenskind' Mats van Make-A-Wish Nederland een kunstwerk gemaakt door het slaan van golfballen met verf op een doek.

Het maken van het kunstwerk gebeurde met speciale art paint-technieken zoals paintputting en clubhitFX. Het werd begeleid door kunstenaar Pim Smit, die meerdere grote kunstprojecten heeft gemaakt met internationale topsporters onder wie Richard Kraijeck, Kim Clijsters, Edwin van der Sar, Thibaut Courtois en Eddy Merkx. 

Mats is 14 jaar en heeft ernstig nierfalen. Hij speelt op hoog niveau golf en hoopt in de toekomst op Europees niveau te kunnen spelen. Een bezoek aan de Ryder Cup 2018 is de allerliefste wens van Mats. Hij praat er bijna dagelijks over. Make-A-Wish zet alles op alles om dit te realiseren. Dit duurt nog even, maar om de voorpret te vergroten en hem al kracht en plezier te geven, is de ontmoeting met Joost Luiten georganiseerd. 

Het kunstwerk wordt geveild op 9 oktober tijdens het Make-A-Wish Golf4Charity event op de Goyer Golf & Country Club. De opbrengst van dit toernooi komt geheel ten goede aan Make-A-Wish Nederland. 

Pim Smit haalde met zijn project ‘Art meets Sport’ al veel geld op voor diverse grote doelen. Het project is mede mogelijk gemaakt door ING Private Banking en Golf4charity. 

Make-A-Wish Nederland zet zich in voor ernstig of zelfs levensbedreigend zieke kinderen. Make-A-Wish Nederland wil jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar een positieve boost meegeven door hun grootste wens te laten uitkomen.

Lees meer over het toernooi op 9 oktober op golf4charity.nl.

Naschrift: foto's van het evenement staan hieronder.

Lees meer over

Joost Luiten