Vogelhuisjes
Beeld: Koen Suyk

Op naar 1 miljoen birdies in de GOLF.NL app!

3 september 2017 Redactie GOLF.NL
Met de app GOLF.NL kun je qualifying ronden registreren. En dus ook birdies. En met alle golfers in Nederland zijn we hard op weg naar de 1 miljoen.

Meer dan 40.000 golfers gebruiken de app GOLF.NL en dat levert heel veel birdies op. In 2017 zijn al meer dan 300.000 rondes gespeeld en tot en met de maand juli zijn er 773.567 netto birdies gemaakt! En weet je welke provincie verantwoordelijk is voor de meeste birdies? Zuid-Holland! 

Wil je ervoor zorgen dat jouw provincie klimt in de lijst? Download dan de app (als je dat nog niet gedaan hebt), registreer daarmee je qualifying rondes en ga voor de birdies. En de (netto)birdies zijn ook nog prijzen waard: met de Stern Birdieranking maak je elke maand kans op een vogelhuisje.

Tabel birdies
De gratis app GOLF.NL kan worden gebruikt door alle golfers die bij de NGF zijn geregistreerd. De applicatie is te downloaden voor alle smarthones (iPhone en Android). Je kunt de app na het downloaden en eenmalig invullen van het NGF-nummer meteen gebruiken. 

Een account aanmaken doe je zo:

  1. Download de app GOLF.NL en open de applicatie.
  2. Selecteer “Account aanmaken” in het beginscherm.
  3. Voer je NGF-nummer in (dat nummer staat op de voorkant van je NGF-pas).
  4. Voer je barcodenummer in (dat nummer staat op de achterkant van je NGF-pas).
  5. Voer het e-mailadres in waarmee je wilt inloggen en klik op “Verder”.
  6. Kies een wachtwoord en klik op “Verder”.

Waarom?

  • Met de app wordt het spelen en inleveren van een qualifying ronde veel makkelijker.
  • Als je op een golfclub aankomt, herkent de app de baan en wordt gevraagd of je een ronde van negen of achttien holes wilt spelen en van welke tees.
  • Je geeft aan of je een qualifying kaart of een oefenronde speelt, je selecteert je marker en begint je ronde.
  • Geen moeilijk rekenwerk meer. Je vult tijdens of na je ronde op je smartphone je scores in en de app doet de rest. De app geeft aan op welke holes je slagen krijgt.
  • Zodra je de scorekaart hebt ingevoerd, krijgt je marker een berichtje om goedkeuring te geven. De rest gebeurt vanzelf. Geen rompslomp meer met stickers en computersystemen. Je ziet direct je nieuwe handicap.
  • Je club krijgt een seintje dat je een nieuwe qualifying score hebt ingediend, er is een automatische uitwisseling van scores tussen clubsoftwaresystemen en de app. Zo klopt de administratie in alle systemen altijd.

}