Joost Luiten in de slotronde van het Italiaans Open
Beeld: Golfsupport.nl

Zege Hatton, Luiten in middenmoot

15 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten kwam in de laatste ronde van het Italiaans Open niet verder dan een 69 (-2) en eindigde op plek 32. Tyrrel Hatton won dankzij een knappe birdie op de slothole.

Joost Luiten klonk moedeloos heel kort na de laatste ronde van het Italiaans Open. 'Ik weet weer geen enkele putt te holen, het begint heel frustrerend te worden.' Luiten maakte op Golfclub Milano in ideale omstandigheden vijf birdies en drie bogeys voor een ronde 69. Met een totaal van -11 eindigde de Bleiswijker op de gedeelde 32ste plaats.

'Mijn lange spel is sinds een paar weken weer op orde, ik geef mezelf heel veel kansen. Maar op de greens is het gewoon heel slecht. Mijn birdies waren ook vandaag weer bijna allemaal heel korte putts die ik van dichtbij in de hole kon tikken. Er valt nauwelijks een putt van enige lengte en dan kom op dit niveau je niet verder dan een plek in de middenmoot. Het is niet anders helaas, slechte periodes op de greens horen er bij maar als het lang duurt zoals nu is het wel heel erg frustrerend. Ik moet gewoon doorgaan dan komt hopelijk snel de ommekeer. Komende week speel ik het toernooi van Sergio Garcia op Valderrama. Vorig jaar werd ik daar tweede, de baan ligt me goed. Als het putten wat beter gaat moet er veel meer in zitten dan weer een teleurstellende plek in de middenmoot.'

Weer Hatton

De overwinning in Milaan ging naar Tyrrel Hatton. Weer naar Hatton, want vorige week won hij ook al het Alfred Dunhill Links Championship. De 26-jarige Engelsman maakte op de laatste zeven holes vijf birdies. De laatste kwam op hole 18, een putt van een meter of vijf voor een totaal van -21, een slag beter dan Kiradech Aphibarnrat en Ross Fisher, de Engelsman die vorige week op de Old Course ook al tweede werd achter Hatton.

Het is de derde overwinning op de Tour voor Hatton die in Milaan ruim 990.000 euro verdiende in het toernooi dat deel uitmaakt van de rijk gedoteerde Rolex Series.

Leaderboard. In de Race to Dubai is Luiten twee plaatsen gezakt, naar de 54ste plek. Hatton is nummer 5. Beelden van de slotdag van Ziggo:

Loading the player...

Challenge Tour

In het Hainan Open is Reinier Saxton op de gedeelde 19de plaats geëindigd. Daan Huizing werd gedeeld 31ste. De wedstrijd in China is gewonnen door de Zuid-Afrikaan Erik Van Rooijen.

Op de Road to Oman is Daan Huizing de beste Nederlander, hij is blijven staan op de 51ste plaats van de jaarranglijst. Reinier Saxton is van de 63ste naar de 60ste plaats gestegen. Maarten Lafeber is 73ste, Darius van Driel 87ste, Wil Besseling 89ste en Jurrian van der Vaart 97ste.

Eindstand.

Amateurs

De interland België-Nederland U12 op Royal Zoute is met 10,-5-9,5 gewonnen door Oranje. Uitslagen.

De Belgische senioren hebben zaterdag op de Maastrichtse de interland van Nederland gewonnen met 14-10. Uitslagen.

Het echtpaar Schönberger van de Peelse Golf heeft de finale van de Arendsen de Wolff Troffee gewonnen met 42 punten.

Pasqualle Coffa van De Eindhovensche en Jeroen Schouten van De Hoge Kleij hebben QL Glenmorangie Champions Trophy gewonnen, een wedstrijd voor strokeplay clubkampioenen. Informatie: championstrophygolf.com.