Anne van Dam
Anne van Dam
Beeld: LET

Anne van Dam wordt 4de in Open de France

8 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam is gedeeld vierde gewonnen in het Lacoste Open de France. De wedstrijd van de Ladies European Tour werd gewonnen door de Amerikaanse Cristie Kerr.

Anne van Dam, die één keer gewonnen heeft op de Ladies European Tour, speelde een sterk toernooi. Tot de laatste negen holes stond ze alleen tweede achter de uiteindelijke winnaar Cristie Kerr. 

Op de eerste negen van de slotronde maakte Van Dam vier birdies. Op de laatste negen stopte de birdiemachine en moest ze vier bogeys noteren. Met een slotronde in 70 slagen (par) op Golf de Chantaco en een totaal van zeven onder par eindigde de 22-jarige Arnhemse tien slagen achter Kerr. 

'Op dit moment ben ik gewoon teleurgesteld', zei Van Dam kort na de wedstrijd bij Biarritz. 'Ik heb de hele week goed staan spelen, maar heb enorm veel laten liggen op de greens en daar baal ik enorm van. Zeker mijn tweede negen vandaag, ik raak 17 greens in de slotronde en maak drie 3-putts en een 4-putt. Mijn vier bogeys is het verschil tussen vierde en tweede worden en dat is gewoon enorm zuur. Zeker omdat mijn lange spel echt goed is maar ik er niet alles uit heb kunnen halen. Nu evalueren en de positieve dingen eruit halen en dan een goede week trainen richting Q School'. 

Van Dam hoop dit jaar in Qualifying School van de LPGA Tour een kaart te veroveren voor het hoogste niveau in damesgolf. 

De Nederlandse is na het Frans Open nummer 16 op de de jaarranglijst van de Europese Tour.

Eindstand.

Lees meer over

Anne van Dam LET