Joost Luiten
Joost Luiten op dag twee, op Kingsbarns
Beeld: Getty Images

Luiten naar -5 in Schotland

6 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten staat er goed voor halverwege het Alfred Dunhill Links Championship in Schotland. De Nederlander ging vrijdag rond in 69 slagen (-3) en blijft gedeeld 18de.

Joost Luiten speelde de eerste ronde op Carnoustie in 70 slagen (-2). Op vrijdag speelde de Nederlander op Kingsbarns en maakte hij 69 (-3). Luiten was na veertien holes vier onder voor de dag maar maakte één bogey in zijn ronde, op de par-4 15de. 

'Ik speelde vandaag goed, maar ik baalde wel een beetje toen ik de 18de green afliep met -3', zei Luiten vrijdagmiddag. 'Er stond vandaag minder wind, en daar moet je van profiteren. Ik laat net wat te veel kansen liggen, vooral op de tweede negen. Op 11 en 12, een par-5, maak ik geen birdies terwijl ik daar goede kansen kreeg. Op 15 loop ik tegen een bogey op omdat ik mijn afslag net te veel op rechts mis en in het water eindig. Het was geen zeker geen slechte dag, zo ik red ik ook een paar keer goed mijn par, maar ik hoop morgen beter te scoren op de Old Course van St Andrews', aldus Luiten, die op precies dezelfde plek staat als waar hij de dag op begon: gedeeld 18de.

Fleetwood en Hatton aan kop

Kiradech Aphibarnrat was rond 16 uur de leider in het clubhuis, maar werd later op de dag nog voorbijgestreefd door vijf spelers. Tyrell Hatton en Tommy Fleetwood gaan samen aan de leiding met een totaal van -11 na 36 holes. Fleetwood ging rond in 63 slagen en vestigde daarmee een nieuw baanrecord op Carnoustie. 

Nicolas Colsaerts staat alleen derde met -10. Marcel Siem en Paul Dunne - vorige week de beste in het British Masters - staan gedeeld vierde met -9.

Leaderboard.

Hoogtepunten dag twee:

Loading the player...

Tommy Fleetwood had weinig slagen nodig op vrijdag. De Engelsman noteerde namelijk de eerste 63 ooit op de Championship Course van Carnoustie:

Ladies European Tour - Anne van Dam

Anne van Dam komt op dag twee van het Lacoste Open de France niet meer in actie. Het spel is door slecht weer stilgelegd en gaat pas zaterdag weer verder.

Leaderboard.