Joost Luiten
Joost Luiten
Beeld: Golfsupport.nl

Degelijke start Luiten in Schotland: 18de

5 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is het Alfred Dunhill Links Championship goed begonnen met een ronde 70 (-2) op Carnoustie. De Nederlander is gedeeld 18de. Nicolas Colsaerts en Paul Dunne gaan aan de leiding.

Joost Luiten begon het toernooi op Carnoustie, Kingsbarns en St Andrews Old Course op de tiende hole van Carnoustie. Op de back nine van de Brits Open-baan - de moeilijkste baan van het Alfred Dunhill Links Championship - maakte hij drie birdies en twee bogeys. Op de eerste negen maakte de Nederlander nog een vierde birdie. 

'Met twee onder op Carnoustie - met elke ronde onder par op Carnoustie - ben ik blij', zei Luiten na de eerste 18 holes. 'Het is op papier de moeilijkste van de drie banen die we deze week spelen. Bovendien waren de omstandigheden lastig vandaag. Het was wel mooi zonnig weer maar er stond een stevige wind. Ik startte op hole 10 van Carnoustie en had op mijn slotholes wind tegen maar maakte daar geen fouten.'

'Ik hield de bal de hele dag goed in spel en dat moet je doen op deze baan', aldus Luiten. 'Daarom ben ik wel tevreden. Zo kon ik wat birdies noteren - vier in totaal. Ik maakte helaas ook twee bogeys en in beide gevallen nadat mijn bal in een greenside bunker terecht was gekomen. Dat waren twee minder goede ballen. Op Carnoustie moet je niet in de moeilijke diepe bunkers komen ...'

Met 70 slagen (-2) op de eerste dag is de Nederlander gedeeld 18de. Op vrijdag speelt Luiten op Kingsbarns.

De leiders na de eerste dag zijn Nicolas Colsaerts (67 op Kingsbarns) en Paul Dunne (67 op de Old Course). De Ier Dunne won vorige week de British Masters, zijn debuutzege op de European Tour.

Rory McIlroy maakte 73 op de Old Course, inclusief een dubbele bogey. De Noord-Ier is gedeeld 89ste.

Leaderboard.

Ladies European Tour

Anne van Dam is het Lacoste Open de France begonnen met een sterke ronde in 65 slagen (-5). De Nederlandse is gedeeld tweede.

Leaderboard.

Lees meer over

Joost Luiten European Tour