Huizing houdt hoop op promotie
Beeld: Golfsupport.nl

Redelijk begin Huizing (-2) in Oman

1 november 2017 Redactie GOLF.NL
Daan Huizing is het slottoernooi van de Challenge Tour redelijk begonnen met een ronde 70 (-2). Promotie afdwingen naar de European Tour kan nog altijd.

Daan Huizing maakte in de eerste ronde van de NBO Golf Classic Grand Final twee bogeys en vier birdies. Met -2 bezet de 27-jarige golfer de gedeelde zestiende plaats. ‘Ik begon moeizaam, het voelde allemaal een beetje raar’, aldus Huizing vanuit Oman. ‘Ik moest echt mijn best doen om het op de rit te krijgen. Dat lukte gelukkig aardig en ik maakte drie birdies achter elkaar (12, 13 en 14). Dan sta je er opeens weer heel aardig voor, zo snel kan het gelukkig gaan. Gezien hoe ik me voelde vandaag ben ik niet ontevreden over mijn score. Ik ga wat rust pakken en er morgen weer fris staan.’ 

Huizing staat drie slagen achter op vier spelers die met -5 de eerste plaats delen. 

Zaterdagmiddag als het slottoernooi er op zit, krijgt de top-15 van de Road to Oman een kaart voor de European Tour. Huizing staat op plek 26, ruim 17.000 euro achter op plaats 15. De vierde plaats in Oman is goed voor € 21.800 maar andere spelers gaan ook geld verdienen dus een derde plaats goed voor € 28.000 zou heel welkom zijn.

Leaderboard

Road to Oman