Maarten Lafeber (42) samen met Duitse collega Dominic Foos (19).
Beeld: Golfsupport.nl

Lafeber door naar matchplay, Van Driel en Besseling uitgeschakeld

19 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Maarten Lafeber heeft met twee goede rondes de matchplayfase bereikt van het Andalucía Costa del Sol Match Play 9, een nieuw toernooi op de Challenge Tour. Darius van Driel en Wil Besseling kwamen op vrijdag tekort en kunnen naar huis.

Maarten Lafeber had een goede uitgangspositie na een 66 (-5) in zijn openingsronde. In de tweede ronde ging de routinier wederom onder par met een 69 (-2) en voldeed hij met een plaats in de top-10 (gedeeld achtste) ruim aan de eis voor het halen van het matchplayschema, waarin op zaterdag en zondag de beste 32 spelers het in partijen over negen holes tegen elkaar opnemen.

Op de tweede negen op vrijdag had landgenoot Darius van Driel ook nog zicht op een plek bij de beste 32, maar met een dubbele bogey op de 15de waren zijn kansen verkeken. Met nog een bogey op de 17de van de Asia Course van het La Cala Resort eindigde de speler van Noordwijk met +1 buiten de top-60. De nummers 33 t/m 60 na 36 holes strokeplay ontvangen  wel prijzengeld in het nieuwe toernooi.

De derde Nederlander in het veld, Wil Besseling, had na een 74 (+3) op donderdag een lage ronde nodig, maar die kwam er niet. De 31-jarige Challenge Tour speler noteerde in de tweede ronde vijf birdies, maar maakte helaas te veel fouten (onder meer. twee triple bogeys) om een grote sprong te maken in het klassement. De Nederlander tekende uiteindelijk voor een 75 en een totaal van +7.

Charlie Ford gaat (63-67) met -12 als 'top seed' naar het weekend.  

Leaderboard.

Een uitleg van het nieuwe format en de hoogtepunten van donderdag:

Lees meer over

Challenge Tour