Maarten Lafeber
Maarten Lafeber
Beeld: Golfsupport.nl

Goed begin van Lafeber in Spanje

18 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Maarten Lafeber is het Andalucía Costa del Sol Match Play 9 sterk begonnen met een ronde 66. Victor Riu gaat aan de leiding met 61 slagen.

Maarten Lafeber maakte zes birdies en één bogey in de eerste ronde op de Asia Course van La Cala in Andalucia. Met 66 slagen (-5) is de Nederlander gedeeld vierde. 

De Fransman Victor Riu ging eerder op de dag nog lager. Hij maakte zes birdies op de front nine en vier op de tweede negen. Riu heeft een voorsprong van twee slagen op de nummer twee, Charlie Ford uit Engeland.

De andere twee Nederlanders in het toernooi van de Challenge Tour staan in de onderste helft van het klassement en ver weg van de top 32. Darius van Driel is met 72 slagen gedeeld 85ste. Wil Besseling ging rond in 74 slagen en staat op de gedeeld 112de plaats. 

Het Andalucia Costa del Sol Match Play 9 begint met 36 holes strokeplay en op zaterdag en zondag spelen de beste 32 golfers (van de 156 spelers die aan de start staan) matchplay: knock-out wedstrijden over 9 holes. De nummers 33 t/m 60 na 36 holes strokeplay ontvangen  wel prijzengeld. 

Leaderboard.

De leider na 18 holes:

Met een selfie kun je een reis naar de seizoensfinale in Oman winnen:

Lees meer over

Challenge Tour