Henrik Stenson
Henrik Stenson: deze week in het Schots Open, volgende week titelverdediger in het Brits Open
Beeld: Getty Images

Wie speelt waar? Week 29

11 juli 2017 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.

11-16 juli ELTK Dames, Heren, Girls, Boys: Leaderboards.

12-13 juli PGA Holland, PGA Professional Kampioenschappen (ingekort tot 1 dag): Scores op de website of op facebook.com/pgaholland.

12-14 juli LET Access Series: Ribeira Sacra Patrimonio de la Humanidad International Ladies Open: Leaderboard.

13-16 juli European Tour, Aberdeen Asset Management Scottish Open: Leaderboard

13-16 juli Challenge Tour, Italian Challenge Open by Lyoness: Leaderboard

13-16 juli PGA Tour, John Deere Classic: Leaderboard

13-16 juli LPGA Tour en andere Tours, U.S. Women's Open: Leaderboard.

11-15 juli ELTK's Dames, Heren, Girls, Boys

Op dinsdag is het ELTK voor de Dames, Girls en Boys van Oranje begonnen. De Nederlandse Heren beginnen woensdag. Lees hier een voorbeschouwing met bondscoach Maarten Lafeber. Lees hier welke Nederlanders meedoen.

Leaderboards.

12-13 juli PGA Holland, PGA Professional Kampioenschappen, Lage Vuursche

De winnaar na 36 holes wint een wildcard voor het KLM Open. Leaderboard.

12-14 juli LET Access Series: Ribeira Sacra Patrimonio de la Humanidad International Ladies Open. Prijzengeld: € 35.000

Met de Nederlandse Joyce Chong. De wedstrijd wordt gespeeld op Augas Santas Balneario & Golf Resort in Spanje. Leaderboard.

13-16 juli, Aberdeen Asset Management Scottish Open, Dundonald Links, Schotland. Prijzengeld: $ 7.000.000

Een week voor het Brits Open staat het Schots Open op het programma. Het is de vierde wedstrijd van de Rolex Series, waarbij er elke keer 7 miljoen dollar prijzengeld is.  

Het veld is sterk in de laatste wedstrijd voor het Brits Open. Er zijn 18 spelers uit de top 50 van de wereldranglijst. Onder de deelnemers zijn Rory McIlroy, Henrik Stenson, Rickie Fowler, Adam Scott, Russell Knox, Matt Kuchar, Jason Dufner. Bernd Wiesberger, Rafa Cabrera Bello, Matt Fitzpatrick en Martin Kaymer.

Onder de spelers is ook Zweed Alex Noren, die het Schots Open van vorig jaar won. Toen Noren won, werd het Schots Open gespeeld op Castle Stuart. Hij was een jaar geleden nummer 99 van de wereld en nu, vijf zeges later, nummer 9.

Dundonald is een nieuwe linksbaan uit 2003 die eigendom is van Loch Lomond GC. Het ontwerp is van architect Kyle Phillips (bekend van Kingsbarns en Lage Vuursche). 

Op Dundonald is al twee keer het Aberdeen Asset Management Ladies Scottish Open gespeeld en dat toernooi van de Ladies European Tour wordt er eind deze maand opnieuw gehouden. Het Schots Dames Open is ook het eerstvolgende reguliere toernooi van de LET en Anne van Dam zal dan in actie komen op Dundonald.

Joost Luiten slaat het Schots Open over en speelt een week later in het Brits Open op Royal Birkdale.

Tv: Ziggo Sport Golf, donderdag en vrijdag van 11:30 - 19:30, zaterdag en zondag van 16:00 - 21:00.

Leaderboard. Bekijk de video hieronder om een indruk van Dundonald Links te krijgen.

13-16 juli Italian Challenge Open by Lyoness, Is Molas Resort, Italië. Prijzengeld: € 300.000

De Challenge Tour  is deze week op Sardinië en Is Molas Resort op het eiland is voor de eerste keer gastheer van de Italian Challenge. De Nederlanders die in actie komen zijn Maarten Lafeber, Darius van Driel, Reinier Saxton, Daan Huizing, Wil Besseling en Jurrian van der Vaart.

De weersvoorspelling: temperaturen van 40 graden.

Het prijzengeld is met 300.000 euro veel hoger dan gemiddeld en een goede prestatie op Sardinië zet zoden aan de dijk. Maarten Lafeber is nu op plaats 48 van de jaarranglijst de beste Nederlander op de Challenge Tour.

Leaderboard.

13-16 juli PGA Tour: John Deere Classic, TPC Deere Run, Illinois, VS. Prijzengeld: $ 5.600.000

De John Deere Classic is traditioneel de wedstrijd van de PGA Tour in de week voor het Brits Open. Het veld is dit jaar iets minder sterk dan gewoonlijk. Onder de deelnemers zijn Zach Johnson (winnaar in 2012), Steve Stricker, Daniel Berger, Charley Hoffman, Kyle Stanley en titelverdediger Ryan Moore.

De beste speler in de top 5 die nog niet geplaatst is voor het Brits Open verovert een plaats in de major van volgende week.

Tv: Ziggo Sport Golf, donderdag en vrijdag van 22:00 – 01:00, zaterdag en zondag van 21:00 – 00:00

Leaderboard. Bekijk hieronder een vooruitblik op het toernooi.

13-16 juli LPGA Tour en andere Tours, U.S. Women's Open, Trump National Bedminster, New Jersey. Prijzengeld: $ 5.000.000

De 72ste editie van het US Open wordt gespeeld op een van de banen van president Donald Trump en naar verluidt gaat hij vrijdag een bezoek brengen.

Vorig jaar won de Amerikaanse Brittany Lang na een play-off tegen de Zweedse Anna Nordqvist. De laatste kreeg op de tweede extra hole twee strafslagen omdat haar clubhoofd bij de backswing van een bunkerslag zand raakte. Bekijk de beelden hiervan in de video hieronder.


Leaderboard.

Season Pass

Tot slot: de wekelijkse Season Pass van de European Tour