Justin Thomas op weg naar een derde PGA Tour overwinning?
Beeld: Golfsupport.nl

Thomas alleen aan de leiding op Hawaii

8 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Justin Thomas heeft de beste papieren om het eerste PGA Tour toernooi van het kalenderjaar te winnen. De Amerikaan heeft met nog 18 holes te spelen in het SBS Tournament of Champions twee slagen voorsprong op Hideki Matsuyama.

67-67-67 staat er na drie rondes achter de naam van de 23-jarige Amerikaan die eind vorig jaar al de beste was in de CIMB Classic. Met een totaal van -18 heeft Thomas twee slagen voorsprong op Hideki Matsuyama (24), die in zijn laatste vijf starts vier keer wist te winnen en in die reeks alleen verslagen is door ... Justin Thomas. 

De derde plaats is in handen van William McGirt, Jimmy Walker en Ryan Moore op -14. Dustin Johnson staat zeven slagen achter de leider, Jason Day acht. Jordan Spieth noteerde in de derde ronde vijf birdies en een eagle, maar ook drie bogeys en een dubbel bogey. Spieth staat 19de in het 32-koppige veld. 

Het Tournament of Champions op de Plantation Course van Kapalua is het eerste toernooi van een nieuw kalenderjaar, maar alweer het achtste toernooi van het seizoen. Hideki Matsuyama gaat aan de leiding in de FedEx Cup.

Leaderboard.

Videobeelden dag drie:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}