Pierre Verlaar
Beeld: Golfsupport.nl

Verlaar 1e na ronde 2 Qatar Open

6 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Pierre Verlaar Jr is eerste na de tweede ronde van het Qatar Amateur. Met een zege verovert hij een plaats in de Qatar Masters.

De 18-jarige Pierre Verlaar Jr ging op donderdag en vrijdag rond in 70 slagen. Met vier onder par heeft de selectiespeler van Oranje een slag voorsprong op de Oostenrijker Markus Maukner.

Vorig jaar was de Nederlander Verlaar gedeeld eerste na 36 holes in het Qatar Open Amateur Golf Championship dat altijd wordt gespeeld op Doha Golf Club. Rolf Muntz won hier in 2000 de Qatar Masters, de wedstrijd van de European Tour.

Op zaterdag wordt de derde en laatste ronde van het amateurkampioenschap gespeeld. De winnaar krijgt een wildcard voor de Commercial Bank Qatar Masters (26-29 januari 2017). Verlaar werd vorig jaar gedeeld eerste maar verloor vervolgens een play-off om de eerste plaats.

Stan Kraai is na 36 holes gedeeld zevende. Met +3 heeft hij zeven slagen meer dan Verlaar. Dario Antonisse is gedeeld negende, Koen Kouwenaar gedeeld 13de en Peter Melching gedeeld 29ste.