Brett Rumford
Brett Rumford, alleen eerste na 36 holes
Beeld: Getty Images

Rumford nog 1ste, Veerman op 4de plaats

17 februari 2017 Redactie GOLF.NL
Brett Rumford is de leider na de tweede ronde van het ISPS Handa World Super 6 in Perth. Johannes Veerman, houder van een Amerikaans en Nederlands paspoort, is gedeeld vierde.

De Australiër Brett Rumford, na de eerste ronde op Lake Karrinyup CC nog gedeeld eerste, is na een ronde 65 alleen eerste. Zijn totaal na 36 holes is dertien onder par en hij heeft twee slagen voorsprong op de nummer twee, landgenoot David Bransdon.

De Amerikaanse Nederlander Johannes Veerman is met 67 en 68 slagen gedeeld vierde. Hij is vier slagen verwijderd van Rumford.

De 24-jarige Veerman speelt vooral in Azië. Hij werd vorige week gedeeld 12de in het Maybank Championship, een wedstrijd van de European Tour en Asian Tour. Hij werd vorig jaar eerste op de jaarranglijst van de Asian Development Tour en 50ste op de Order of Merit van de Asian Tour, waardoor hij in 2017 een kaart van het Aziatische circuit heeft.

'Er stond veel wind vanochtend', vertelde Veerman vrijdag aan de Asian Tour. 'Maar ik sloeg de bal gister heel goed en wist dat als ik daarmee doorging, dat zelfs harde wind weinig zou uitmaken. Ik miste vandaag maar twee of drie fairways en het was een degelijke ronde.' 

In het ISPS Handa World Super 6 Perth wordt hij, zoals wel vaker, gecaddied door zijn Nederlandse vader (zijn moeder komt uit Indonesië): 'Mijn vader en ik hebben een goede staat van dienst en het is heel leuk. Ik ben tegen hem veel meer vergevend dan tegen een reguliere caddie!'

Bekijk hieronder een interview met Veerman:

De Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen steeg van de 24ste naar de tiende plaats. De Belg Thomas Detry doet het ook goed in Australië, hij is na een ronde 67 gedeeld 17de. 

67 Spelers hebben de 36-holes cut gehaald. Het ISPS Handa World Super 6 Perth is een ander toernooi dan anders en na 54 holes is er nog een cut. De beste 24 spelers gaan door naar de vierde ronde. In de vierde en laatste ronde is de spelvorm matchplay. 

De wedstrijd is een co-sanctioned toernooi van de European Tour, de Asian Tour en de Tour of Australasia. Lees meer in 'Wie speelt waar?'

Leaderboard.


Videobeelden dag twee van Ziggo:

Loading the player...


Een reactie van leider Brett Rumford:


Thomas Pieters over de beroemde tiende hole van Riviera.

De baas van de European Tour over de nieuwe formule van het toernooi:


ISPS Handa Women's Australian Open 

Halverwege het ISPS Handa Women's Australian Open op Royal Adelaide Golf Club gaat de Australische Jane Smith aan de leiding. De Zweedse Caroline Hedwall is gedeeld tweede in de co-sanctioned wedstrijd van de LPGA en Australische tour.

Lydia Ko, de nummer 1 van de wereld, haalde net de cut en staat op de 64ste plaats.

Mel Reid, die vorige week het Oates Vic Open won, het eerste toernooi van de Ladies European Tour in 2017, miste de cut. Ook de Belgische Laura Gonzalez-Escallon  is er in het weekend niet meer bij.

Leaderboard.

Samenvatting tweede ronde: