Beeld: Getty Images

Ernie Els komt naar het KLM Open!

11 augustus 2017 Redactie GOLF.NL
Niemand minder dan Ernie Els komt naar het KLM Open. De viervoudig majorwinnaar, die deze week in het US PGA Championship zijn 100ste major speelt, deed in 2001 voor het laatst mee aan het Dutch Open.

Ernie Els geniet nog altijd een grote populariteit. De 47-jarige Zuid-Afrikaan dankt zijn bijnaam The Big Easy aan zijn postuur (1,91 meter) en zijn beheerste, rustig ogende swing.

Het is niet voor het eerst dat Els meedoet aan het Dutch Open, dat sinds 2004 opnieuw de naam KLM Open draagt. In 2001 was hij voor het laatst in Nederland, toen het toernooi nog op de Noordwijkse werd gespeeld. Hij eindigde in die editie, gewonnen door de Duitser Bernhard Langer, als twaalfde.

Zeven jaar eerder (op de Hilversumsche) behaalde hij met een zevende plaats zijn beste resultaat tot nu toe. In dat jaar won hij ook zijn eerste major, het US Open. Drie jaar later herhaalde hij dat. In 2002 en 2012 won Els het Brits Open. Els stond maar liefst 705 weken in de top-10 van de wereldranglijst, die hij ook negen weken lang aanvoerde in zijn hoogtijdagen.

Met de komst van Els krijgt het deelnemersveld van het KLM Open 2017 behoorlijk vorm. Eerder al werd de deelname van Lee Westwood, Bernd Wiesberger en de Ryder Cup-spelers Chris Wood en Andy Sullivan aangekondigd. Joost Luiten verdedigt in september zijn titel op The Dutch.

'Ernie Els is een icoon van het moderne golf’, aldus toernooidirecteur Daan Slooter. ‘Hij is een speler die generaties weet te overbruggen met zijn fenomenale kwaliteiten als golfer en zijn innemende persoonlijkheid. Er zijn weinig golfers die zowel bij jong als oud zo veel enthousiasme opwekken. Dit is een speler waarvoor je naar Spijk komt.'


Hieronder een portret van Ernie Els, gemaakt door Golfing World: