Rory McIlroy en zijn verloofde bij de Ryder Cup 2016
Rory McIlroy en zijn verloofde bij de Ryder Cup 2016
Beeld: Getty Images

Paparazzi kijken uit naar huwelijk Rory

18 april 2017 Redactie GOLF.NL
Paparazzi bereiden zich voor op de komst van een grote groep celebrities die het huwelijk van Rory McIlroy gaat bezoeken. De nummer 2 van de wereld gaat - volgens andere media - aanstaande zaterdag trouwen in een chique Iers kasteel.

Het is nog niet officieel bevestigd want McIlroy zelf houdt het geheim, maar Britse en Ierse media melden dat Rory aanstaande zaterdag in het huwelijk treedt met zijn Amerikaanse verloofde Erica Stoll. Het feest wordt volgens verschillende bronnen gehouden in Ashford Castle, een kasteel in Ierland dat is omgebouwd tot een vijfsterren hotel. 

Het koppel heeft in dit kasteel in County Mayo twee keer oudjaarsnacht gevierd. De roddelbladen hebben Ashford Castle gebeld. Het hotel wil niet bevestigen dat McIlroys huwelijk op de agenda staat maar er zijn geen kamers meer te krijgen. Het hotel heeft 83 kamers en die zijn allemaal te boeken voor een huwelijk; de prijs wisselt volgens The Belfast Telegraph van 54.000 pond in het laagseizoen tot 79.100 pond in het hoogseizoen.

De 27-jarige Noord-Ier McIlroy leerde de 29-jarige Stoll kennen bij de Ryder Cup van 2012 in Amerika. Zij werkte daar voor de PGA of America. Naar verluidt heeft Erica in die Ryder Cup politiebegeleiding voor Rory geregeld toen hij zich in de tijd vergist had en zijn teetime dreigde te missen.

De twee zijn sinds december 2015 verloofd. Volgens The Irish Independent heeft McIlroy vorig weekend in Miami Beach al een bachelor party gehouden. 

De Britse en Ierse media spreken van 'The Wedding of the Decade', vanwege de luxe locatie en omdat er naar verwachting veel bekende golfers en internationale bekendheden naar het huwelijk komen. Niall Horan van One Direction is een goede vriend van de golfer. En er zijn geruchten day McIlroy Cold Play heeft ingehuurd, een van zijn favoriete bands.

Huwelijk 'nummer 2'

McIlroy lijkt ditmaal helemaal zeker van zijn zaak ... Hij heeft eerder in zijn korte leven, in mei 2014, op het laatste moment een huwelijk afgezegd. Hij was toen verloofd met de tennisster Caroline Wozniacki. McIlroy verbrak de relatie toen de uitnodigingen voor het huwelijk al waren verstuurd. De golfer zei dat hij nog niet klaar was voor alles wat bij een huwelijk komt kijken.

Rory's jeugdliefde Holly uit Noord-Ierland, die hij verliet toen hij Wozniacki keerde kennen, heeft het huwelijk met Stoll gezegend. 'Erica is lovely', zei Sweeny tegen The Irish Independent. Holly is getrouwd met een ijshockeyspeler en zij hebben een kind.

Als Rory begin april de Masters had gewonnen, dan zou hij zijn getrouwd in het groene jasje van de Masters-kampioen, maar McIlroy werd gedeeld zevende. McIlroy heeft alle majors minstens eenmaal gewonnen maar nog niet de major op Augusta National.

Rory kan een paar weken bijkomen van zijn huwelijksfeest. Zijn volgende toernooi is het Players Championship op TPC Sawgrass in Florida, dat op 11 mei begint. 'Ik keer bij The Players fris en als een getrouwde man terug en dan begint een nieuw hoofdstuk in mijn leven', zei de Noord-Ier na de Masters. 


Ashford Castle:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}