Er stond dinsdag flink wat wind op Prestatyn Golf Club.
Beeld: The Golf Union of Wales

Ook Ierland te sterk voor Nederland in Vierlandentoernooi

13 april 2017 Redactie GOLF.NL
Op dag twee van het Vierlandentoernooi in Wales was Ierland te sterk voor Nederland. Koen Kouwenaar eindigde als zesde in het Wales Boys Championship, een wedstrijd van de Faldo Series. Kaylee de Jonge won bij de meisjes in de categorie U21.

Vierlandentoernooi

Het toernooi wordt gespeeld op Prestatyn Golf Club in Wales. De Nederlandse jongens speelden woensdag tegen Ierland en verloren met 10-2. 

De Nederlandse ploeg bestaat uit Piet Hein Bakkenes, Benjamin Reuter, Darcy Peeters, Max van de Kuilen, Nick Slobbe, Tim van der Steen, Jens Houtepen en Matthew de Heus. Op donderdag is gastheer Wales de tegenstander van Nederland in de wedstrijd voor spelers tot 16 jaar.

Ierland gaat aan de leiding en speelt donderdag tegen Engeland.

Uitslagen.

Faldo Series - Wales Boys/Girls Championship

Met een slotronde 80 (+9) is Koen Kouwenaar zesde geworden in het Wales Boys Championship. Ronden 68-77-80 op Pyle & Kenfig leverden een totaal op van +12 voor de 19-jarige amateur van Best G&CC. Mike Korver eindigde met +26 op de gedeeld 25ste plaats. 

Leaderboard.

Kaylee de Jonge (17) is in de categorie U21 eerste geworden. In de laatste ronde van het Wales Girls Championship noteerde de speelster van de Noord-Nederlandse een 83 (+9) voor een totaal van +15. Daphne van Houten werd in dezelfde categorie derde met +19. De zege in de categorie U16 ging naar thuisspeelster Emilie Lewis (+8).

Leaderboard.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

m55
}