Michael Kraaij
Michael Kraaij
Beeld: Golfsupport.nl

Kraaij 3e, Remkes 5e na 3e dag Q School

15 september 2016 Redactie GOLF.NL
Ondanks een minder goede ronde staat Michael Kraaij er nog goed voor op Fleesensee G&CC. De Nederlandse professional is gedeeld derde na 54 holes in de First Stage van de Qualifying School.

Fleesensee

Na ronden in 69 en 65 slagen had Pro Golf Tour speler Michaek Kraaij donderdag 73 slagen nodig op de Duitse baan Fleesensee G&CC (drie bogeys, twee birdies). Hij zakte van de eerste naar de derde plaats. Geen nood aan de man, op Fleesensee plaatst de top-19 (plus ties) na 72 holes zich voor Stage Two van de Q School,

Jeroen Krietemeijer miste met ruime cijfers de cut. De amateur was na drie ronden +11 (76-74-77) en de cut kwam te liggen op +4. Dat betekent dat Krietemeijer een jaar moet wachten als hij via de Qualifying School een kaart voor de Challenge Tour of European Tour wil veroveren.

Scores.

Roxburghe

Taco Remkes speelde in Engeland een uitstekende ronde in 67 slagen en won elf plaatsen in het klassement. Remkes is gedeeld vijfde en moet vrijdag in de top-21 eindigen om zich te plaatsen voor Stage Two. De Challenge Tour-speler maakte donderdag zes birdies en één bogey.

Scores.

De komende weken

Deze week worden de eerste twee PreQ1-toernooien gespeeld (First Qualifying Stage). Er zijn de komende weken in totaal acht First Qualifying Stage-wedstrijden. In november volgt de Second Stage (vier wedstrijden) en de zesdaagse finale.

De beste 25 spelers in de finale van de Qualifying School veroveren een kaart voor de European Tour. De spelers buiten de top-25 winnen een kaart voor de Challenge Tour. De spelers die de cut missen in de finale, veroveren ook een kaart voor de Challenge Tour maar eentje met minder speelrechten.

Vorig jaar haalden drie Nederlanders de cut in de finale (Reinier Saxton, Wil Besseling en Maarten Lafeber), maar ze eindigden niet hoog genoeg om een kaart voor de European Tour te winnen.

Alle Qualifying School-toernooien op een rij.

Vragen en antwoorden (in het Engels).

}