Michael Kraaij: -10 na 36 holes zonder bogeys.
Beeld: Golfsupport.nl

Kraaij goed op weg

14 september 2016 Redactie GOLF.NL
Michael Kraaij is goed op weg in Fleesensee. De Nederlandse professional staat met -10 na 36 holes gedeeld eerste in de First Stage van de Qualifying School.

Deze week worden de eerste twee PreQ1-toernooien gespeeld (First Qualifying Stage).

Fleesensee

Op dinsdag bleef Kraaij bogeyvrij en dat herhaalde de Pro Golf Tour speler op woensdag. Gestart op tien kwam Kraaij met -2 door de turn om op de tweede negen nog eens vijf birdies te noteren voor een 65 (-7). Jeroen Krietemeijer staat op de gedeeld 60ste plaats met +6 (76-74)

Scores.

Roxburghe

Taco Remkes verloor in de tweede ronde in Engeland wat plaatsen in het klassement.Met een 75 zakte Remkes van de tweede naar de gedeeld zestiende plaats.

Scores.

Op Fleesensee plaatst de top-19 (plus ties) zich voor Stage Two, op Roxburghe de top-21. Na 54 holes is er een cut (spelers binnen zeven slagen van de leider gaan door naar de vierde en laatste ronde).

De komende weken

Er zijn de komende weken in totaal acht First Qualifying Stage-wedstrijden. In november volgt de Second Stage (vier wedstrijden) en de zesdaagse finale.

De beste 25 spelers in de finale van de Qualifying School veroveren een kaart voor de European Tour. De spelers buiten de top-25 winnen een kaart voor de Challenge Tour. De spelers die de cut missen in de finale, veroveren ook een kaart voor de Challenge Tour maar eentje met minder speelrechten.

Vorig jaar haalden drie Nederlanders de cut in de finale (Reinier Saxton, Wil Besseling en Maarten Lafeber), maar ze eindigden niet hoog genoeg om een kaart voor de European Tour te winnen.

Alle Qualifying School-toernooien op een rij.

Vragen en antwoorden (in het Engels).

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}