Vrijwilliger van de toekomst!

Cas de Vocht (16) vrijwilliger van het jaar.
10 september 2016 Redactie GOLF.NL
Aftellen tot je 16 bent en ein-de-lijk als vrijwilliger aan het werk mag bij het grootste golftoernooi van Nederland. Cas de Vocht stond al jaren te popelen om te helpen bij het toernooi waar hij tijdens het aftellen al een aantal jaar is gaan kijken. “Dichter bij de spelers kun je als golffan niet komen in Nederland.” Een grote waardevolle groep ging hem al jaren voor en velen zetten zich al jaren in bij het KLM Open en diverse andere evenementen. De waarde van deze vrijwilligers is eigenlijk onbeschrijfelijk en één rots in de branding uitkiezen is vrijwel onmogelijk.

Nog ruim 84 jaar vrijwilligerswerk voor de boeg

Traditiegetrouw zet de NGF jaarlijks op zaterdagavond haar vrijwilligers in het zonnetje. “Dit jaar zijn het er ruim 1.100 en hier kun je als Federatie niet anders dan trots op zijn”, speecht Willem Zelsmann tijdens de uitreiking. Natuurlijk is Cas nu overdonderd door de uitreiking van de schaal van ‘vrijwilliger van het jaar’. Als je pas 16 bent, heb je nog ruim 84 jaar aan vrijwilligerswerk voor de boeg. Wij hopen dat Cas zich dit realiseert en wij op hem én zijn leeftijdsgenoten kunnen blijven rekenen. Vrijwilligers zijn niet alleen nú belangrijk, maar óók voor de toekomst. Dit is inherent aan de wetenschap dat de golfsport hen nodig heeft om nog in lengte van jaren voort te kunnen.

Don't ever question the value of volunteers. 
Noah's Ark was built by volunteers;
The Titanic by professionals.

Vroeg opstaan, heb ik ervoor over

Cas is er stil van wanneer hij naar voren wordt geroepen, maar trots tilt hij zijn schaal voorzien van afdrukken van klamme handjes boven zijn hoofd. Achteraf zei hij met zijn Limburgs accent; "Ik wilde zoveel zeggen, maar met een mensenmassa als deze, sloeg ik helemaal dicht. Speechen is niks voor mij" zei hij vooraf nog tegen zijn vriend.  Cas speelt met handicap 6 en traint in de zomer bijna iedere dag om nog beter te worden, "maar" vult hij aan "voor volgend jaar ga ik toch wel even het sporthonk in, want zo'n carryboard is toch wel erg zwaar. Kunnen ze deze niet wat lichter maken?" 

Als Cas op zaterdagochtend een broodje staat te eten bij het CrewCafé - waar de vrijwilligers vier dagen lang in de watten worden gelegd - moet hij even de slaap uit zijn ogen wrijven. “Het is wel vroeg opstaan iedere ochtend, maar dat heb ik er graag voor over. Gelukkig hoef ik niet iedere dag vanuit Limburg heen en weer te rijden, maar kan ik logeren bij een vriend in Tilburg die ook als vrijwilliger werkt.” Met de bingo heeft hij helaas minder succes, ook al vroeg hij om betere nummers. 

Gelukkig hebben ze de foto’s nog

Het plezier is overal voelbaar. Als primeur is er dit jaar een tweetal aangewezen als communicatievrijwilligers. Zij leggen gedurende het toernooi de vrijwilligers op ‘de gevoelige plaat’, gehuld is grijze shirts, gelukkig dit jaar een korte broek en herkenbaar aan een wit petje. Monika en Reinier schrijven dagelijks twee nieuwsbrieven om de leuke anekdotes te kunnen verspreiden. Toegang tot de besloten Facebook groep krijgt u als lezer niet. Reden te meer om u volgend jaar óók in te zetten als vrijwilliger.


Emancipate yourself from mental slavery, none but ourselves can free our minds. 

- Bob Marley, Redemption Song

    Printer-friendly version
    Name: 
    Unknown

    Don't ever question the value of volunteers. Noah's Ark was built by volunteers; the Titanic was built by professionals.

    Emancipate yourself from mental slavery, none but ourselves can free our minds. 

    - Bob Marley, Redemption Song

      Printer-friendly version
      Name: 
      Unknown

      Don't ever question the value of volunteers. Noah's Ark was built by volunteers; the Titanic was built by professionals.

      }