De Fransman Romain Langasque
Beeld: Golfsupport.nl

Bland, Green, Langasque leiders in European Masters

2 september 2016 Redactie GOLF.NL
Romain Langasque, Richard Bland en Richard Green voeren het klassement aan na de tweede ronde van de Omega European Masters. Ze gaan met -9 aan kop. Alex Noren, Scott Hend en Richard Lee staan op -8 en gaan samen op de vierde plaats het weekend in.

Het waren vooral de Fransman Langasque en de Zweed Noren die vrijdag met een dagscore van -7 (63) in de ranglijst naar boven schoten. De Engelsman Bland, spelend in een van de laatste flights, sloot zijn dag af met birdies op 17 en 18 en verzekerde zich daarmee op het laatste moment nog van een late starttijd op zaterdag.

De flight met Ryder Cup-spelers Matthew Fitzpatrick, Andy Sullivan en Danny Willett hield de spanning er tot de laatste hole in. Sullivan maakte op de laatste vier holes drie birdies. Zijn chip schaafde de hole van vlak buiten de green op 18 waardoor de Engelsman (+1) z’n derde cut op rij mist. Met vier birdies op de laatste vijf holes verzekerde Fitzpatrick zich wel van een plek in het weekend. Willett viel terug op vrijdag en staat halverwege het toernooi in Zwitserland op -3 (31ste). De Belg Colsearts staat na een ronde -3 op de 25ste plaats. 

Leaderboard Omega European Masters


Loading the player...

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}