Reinier Saxton bleef foutloos op vrijdag tijdens zijn derde ronde.
Beeld: Golfsupport.nl

Nederlanders stijgen in Verenigde Arabische Emiraten

28 oktober 2016 Redactie GOLF.NL
Op dag drie van de Ras Al Khaimah Golf Challenge 2016 hebben de drie overgebleven Nederlanders winst geboekt.

Vooral Reinier Saxton en Darius van Driel deden vrijdag goede zaken met foutloze rondes.

Saxton noteerde vijf birdies en geen bogeys voor een 67 (-5). De nummer 26 van de Order of Merit steeg meer dan 30 plaatsen en staat met een totaal van -7 nu 30ste.

'Het was beter vandaag, met meer fairways en greens', zei Saxton. 'De eerste twee dagen was het gewoon echt niet goed, los van het korte spel, want dat was top. Morgen hetzelfde doen als vandaag en dan zien we wel waar het eindigt. Blijven aanvallen en birdies proberen te maken.'

Darius van Driel staat ook op de 30ste plaats en bleef vrijdag ook foutloos op Al Hamra GC. De Challenge Tour rookie (nummer 34 op de Order of Merit) schreef vier birdies op zijn kaart voor een 68 (-4).  

'Vandaag was goed', zei Van Driel. '-4 was de slechtste score die ik kon maken. Ik speelde lekker vrijuit, creëerde een hoop kansen, maar heb ze helaas niet allemaal benut. Morgen de laatste dag, hopelijk kan ik nog een paar plekken stijgen. Het veld zit dicht bij elkaar, dus top-10 is nog mogelijk.'

Ook Wil Besseling, de derde Nederlander die deze week de cut haalde, staat met nog 18 holes te gaan op een totaal van -7. Besseling zorgde op de zesde hole voor de enige Nederlandse bogey van dag. Met een birdie op 18 sloot de Nederlander de vrijdag goed af voor een 69 (-3). 

Daan Huizing en Jurrian van der Vaart misten de cut op donderdag. 

Marcus Kinhult gaat alleen aan de leiding op -16 Drie spelers volgen op -14.

Het Ras al Khaimah toernooi is de derde wedstrijd van de vierdelige slotserie van het seizoen 2016. De beste spelers van dit seizoen mogen meedoen aan de vier slotwedstrijden. De top-15 aan het einde van het seizoen (5 november) promoveert naar de European Tour.

Leaderboard.

Race to Oman.

De Nederlanders op de jaarranglijst:

  • 26ste Saxton
  • 34ste Van Driel 
  • 38ste Van der Vaart 
  • 42ste Huizing
  • 63ste Besseling

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}