Carlijn de Graaf
Carlijn de Graaf
Beeld: Golfsupport.nl

Goed begin Nederlanders in Tulip Golf Challenge

21 oktober 2016 Redactie GOLF.NL
Na de eerste dag van de Tulip Golf Challenge op de Drentsche Golf & Country Club staan er bij de jongens vier Nederlanders in de top 10. Bij de meisjes is de Nederlandse Carlijn de Graaf gedeeld eerste.

Jongens

De Tsjech Filip Raza gaat aan de leiding met een evenaring van het baanrecord: 68 slagen (-4). 

Met 71 slagen (-1) staat Kiet van der Weele er het beste voor van de Nederlandse jongens; hij is tweede. Op een twee slagen afstand volgt Henry Lai met een 74 (+1). Lai maakte in zijn oefenronde al een prachtige hole in one op de achttiende hole. 

De andere twee Nederlanders in de top 10 zijn Severiano Prins en Floris-Jan Oosterhof.

Meisjes

Bij de meisjes deelt Carlijn de Graaf met een ronde 75 (+3) op vrijdag de eerste plaats met de Duitse Johanna Wollenhaupt. Judith van der Voort volgt met een ronde 77 (+5) op de gedeelde vierde plaats. 

De eerste editie van de Tulip Golf Challenge wordt door Pro Golf Events georganiseerd op de Drentsche Golf & Country Club en maakt deel uit van de Global Junior Golf Tour en Global Junior Golf 21golfleague. Uitslagen tellen mee voor de World Amateur Golf Ranking (WAGR) en NGF Ranking. De jeugdspelers spelen elke dag 18 holes strokeplay en er is geen cut. Publiek is welkom.

Jongens - Top 10

Meisjes - Top 10

Meer informatie: progolfevents.nl en globaljuniorgolf.com. Live scoring: klik hier.

Lees meer over

Topgolf Amateurs