Bergvliet is 'Commited to Senioren'

6 juni 2016 NGF
Landgoed Bergvliet heeft dankzij een onderlinge samenwerking tussen vereniging, golfschool en -baan het certificaat 'Committed to Senioren' verdiend. Hoewel het programma voor alle golfers is bedoeld, hebben zij hiermee voldaan aan de eisen voor certificering voor het door de NGF ondersteunde programma.

Wat betekent dit in de praktijk? 

Er is een goed les- en trainingsprogramma voor groepen waarin naast aandacht aan golf ook wordt gewerkt aan fysiek. Een belangrijk doel van het programma is om seniorengolfers zo lang mogelijk gezond en fit aan het golfen te houden en hen te binden aan de golfsport en de golfclub. Dat betekent dat tijdens de golflessen en trainingen ook fysieke oefeningen worden gedaan voor balans en mobiliteit. Bij Landgoed Bergvliet is dit in de lessen geïntegreerd en worden TPI-oefeningen gedaan. Alle drie de golfprofessionals Paul Bright, Charles Wermenbol en Michel Kruijt hebben een opleiding bij TPI gevolgd. Voor specialistische ondersteuning is een samenwerking aangegaan met een fysiotherapiepraktijk in de buurt van de golfbaan. 

Een ander belangrijk aspect is de sociale binding met elkaar en natuurlijk met de club. De vereniging organiseert hiervoor regelmatig interessante bijeenkomsten rondom het thema golf. Een zeer druk bezochte bijeenkomst had als thema 'Golfen in de flow’, waarin uitleg werd gegeven over de mentale aspecten van het golfspel. Daarnaast wordt het sociale aspect veelvuldig volgens de Brabantse gezelligheid gekoppeld aan een uitgebreide wedstrijdkalender waarin voor iedereen geschikte wedstrijden zijn opgenomen. 

Het gehele programma staat onder supervisie van een kersverse commissie sportief beleid waarin, naast de golfschool en het bestuur, twee enthousiaste leden, Franka Martens en Olga Rombouts, zitting hebben. 

}