Roos Haarman
Roos Haarman
Beeld: Golfsupport.nl

Haarman 14de in EK, Ji 14de in Zwitserland

23 juli 2016
Roos Haarman was de beste Nederlandse speelster in het EK voor amateurs. Ze werd gedeeld 14de.

Roos Haarman eindigde het kampioenschap met een ronde 72 voor een totaal van -2. Zhen Bontan en Dewi Weber werden gedeeld 30ste. Romy Meekers eindigde als gedeeld 56ste.

De dames van Oranje, gecoacht door Marjet van der Graaff, haalden allemaal de cut in het 72-holes kampioenschap op de Park Course van Hooks Golf Club en Haarman eindigde in de top-15. Dat is goed nieuws na het ELTK eerder deze maand waarin de vrouwen van Oranje 13de werden.

Haarman werd vorig jaar 55ste in het EK en Bontan miste toen de cut. Maar Weber, runner-up in het Brits Amateur eerder dit jaar, werd vorig jaar zevende.

Het EK werd gewonnen door de Engelse Bronte Law die door een slotronde 66 op -11 uitkwam. Law is nummer 3 op de wereldranglijst voor amateurs.

De Belgisch Leslie Cloots werd tweede en dat was te wijten aan een ronde in 74 slagen op de slotdag. Daardoor eindigde ze op tien onder par. Landgenote Diane Baillieux maakte 75 op de slotdag en werd daardoor gedeeld elfde, ze begon de laatste dag op de derde plaats. 

Baillieux is 18 en haar ronde 64 op dag één was een verbetering van het baanrecord.  Op dag twee werd het baanrecord verbeterd door de de Zwitserse Morgane Metraux met een ronde 62. Zij werd gedeeld vierde.

Scores.

European Young Masters

Jerry Ji is gedeeld 14de geworden in de European Young Masters. De speler van de Noordwijkse stond na twee van de drie ronden nog net buiten de top-25 en maakte zaterdag 70 (vier birdies, twee bogeys) op GC Domaine Impérial in Zwitserland. Ji had de eerste dagen 77 en 76 slagen nodig. De 16-jarige Ji werd een jaar eerder overigens gedeeld 11de.

Thom Hoetmer is gedeeld 29ste geworden. De Belg Adrien Dumont de Chassart won het jeugdtoernooi met vier onder par, elf slagen voor Jerry Ji.

Bij de meisjes werd Lizzy Peeters gedeeld 32ste en Laren Holmey 39ste. Nederland werd 16de in het teamklassement.

Leaderboard.

Duits Amateur

Ruben van Uden is na dag drie van het Duits Amateur gedeeld 13de, één plaats winst. Na ronden in 73 en 71 slagen op Hubbelrath GC in Düsseldorf volgde een 71.

Vince van Veen zakte van de gedeelde 23ste naar de gedeelde 28ste plaats. Davey Porsius is na een 74 gedeeld 53ste, Lars Keunen (76) 62ste en Seve Prins, die 81 maakte, is 65ste. 

De Duitser Christian Bräunig gaat na een ronde 65 aan de leiding. Met negen onder par heeft hij drie slagen voorsprong op twee landgenoten die de tweede plaats delen.

Een grote groep Nederlanders miste de cut in de 77ste editie van het Duits Internationaal Amateur Championship: Martijn Horters, Berry Jole, Kevin Reints, Ricky Sanders, Stan Kraai, Quint Koppers, Max Albertus, Pierre Verlaar Jr en Robbert van Helden.

Leaderboard.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}