Special Olympics 2016

Special Olympics kent geen verliezers

Begin juli was de golfsport voor het eerst onderdeel van de Special Olympics Nationale Spelen die dit jaar georganiseerd werden in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen.
13 juli 2016 NGF

Ruim 2.500 sporters met een verstandelijke beperking gingen de strijd met elkaar aan in 18 verschillende takken van sport. Na de officiële opening en het ontsteken van de olympische vlam in het Goffert Stadion, meldden 32 sporters (19 sporters met een verstandelijke beperking, gekoppeld aan een begeleider die als teamgenoot en mentor optrad) zich op zaterdag 2 juli op golfbaan Het Rijk van Nijmegen voor het golftoernooi.

Laten zien wat je kunt

Na een warm welkom van de wedstrijdorganisatie mocht het olympisch vuur ook op het terras van het clubhuis ontstoken worden door een van de deelnemers. Gezamenlijk reisden zij af naar het Rijk van Nijmegen om na maanden van voorbereiding eindelijk te mogen laten zien wat ze kunnen. 

De ochtendronde bestond uit een parcours van golf skills (korte putt, lange putt, chip, pitch, enz.) die iedere deelnemer samen met zijn begeleider of mentor doorliep. De behaalde scores op dit parcours werden gebruikt voor een poule-indeling voor de middagwedstrijd zodat iedereen van gelijk niveau tegen elkaar speelde.

In de middag werd er door de sporters en hun begeleiders een greensomewedstrijd gespeeld over 9 holes. De teams bestonden uit ouders en kinderen, zussen, maar ook uit vrijwilligers van clubs die zich al maanden voor inzetten om samen met golfers met een verstandelijke beperking hun golfspel te verbeteren. Zon en regen wisselden elkaar af tijdens de wedstrijd, maar het enthousiasme onder de deelnemers en supporters was groot en het plezier van de sporters spatte er vanaf.

Voor iedereen een medaille

Onder het motto “Je wint al als je meedoet” kende de wedstrijd geen verliezers en alle deelnemers ontvingen na afloop op het erepodium een medaille uit handen van voormalig pro Robert-Jan Derksen.

Door de mooie samenwerking tussen Special Olympics Nederland, Golfbaan het Rijk van Nijmegen met al haar vrijwilligers en de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie was deze eerste editie van de Special Olympics Nationale Spelen golfwedstrijd een groot succes. In 2018 zal de Special Olympics Nationale Spelen georganiseerd worden in de Achterhoek met ook golf weer als onderdeel.


Wil je alle facts & figures van het toernooi bekijken? Klik dan hier. Meer informatie vind je ook op de website van de Special Olympics.

Voor vragen over de Special Olympics of voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Myrte Eikenaar van de NGF, 030-242 63 70 of myrte@ngf.nl.

}