Urban golf

Kwalificatietoernooi voor European Urban Golf Cup

27 februari 2016 Redactie GOLF.NL
Dit jaar wordt in Amsterdam de internationale European Urban Golf Cup gespeeld. Op zaterdag 9 april 2016 is er in Utrecht een kwalificatietoernooi.

Urban golf is ‘het rebelse broertje’ van golf. Het wordt gespeeld in omgevingen zoals industrieterreinen, braakliggende en verlaten terreinen, parken of gewoon op straat. De traditionele holes worden vervangen door targets die geraakt moeten worden om uit te holen.

‘Hoe gekker de afslag plek en de target, des te attractiever het wordt’, zegt Johnny Rouw van Urban Golf Unit, de organisator van het kwalificatietoernooi en de European Urban Golf Cup 2016, die gespeeld zal worden op 4 juni 2016 in Amsterdam. ‘Deze funsport gaat gepaard met muziek, gelach, gejuich, spijkerbroeken en T-shirts. Er is één standaard regel in urban golf, “safety first”, verder heeft elk toernooi en land zijn eigen regels.’

Het kwalificatietoernooi op 9 april zal gespeeld worden op het Nutrecht-terrein. Ontvangst en inschrijving is in bierbrouwerij Oproer (CAB-Rondom 90, 3534 Utrecht, oproerbrouwerij.nl). Het toernooi begint om 15:00 uur, inschrijven is vanaf 13:30. De kosten bedragen 10 euro.

Informatie: urbangolfunit.com, facebook.com/urbangolfunit

EUGC16

In samenwerking met de NDSM-werf heeft Urban Golf Unit de European Urban Golf Cup 2016 (EUGC16) naar Amsterdam weten te halen. Op 4 juni 2016 wordt de werf omgetoverd tot een 16-holes urban golfbaan. Er zullen 15 landenteams van 12 personen per team uit Europa meedoen. De eerste, tweede en derde editie van het toernooi werden gehouden in Parijs, Keulen en Londen. 

Bekijk hieronder een video van de European Urban Golf Cup 2015 in Londen.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}