Davind Shepherd (links) directeur Monte Rei en Jeroen Stevens directeur NGF
Links David Shepherd, directeur van Monte Rei, en rechts Jeroen Stevens, directeur van de NGF
Beeld: Ronald Speijer

Monte Rei nieuwe topgolfpartner voor Oranje

29 augustus 2016 NGF
Aan de vooravond van het Nationaal Open is bekendgemaakt dat Monte Rei Golf & Country Club en de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie een samenwerking aangaan.

De Portugese golf- en countryclub Monte Rei wordt een van de partners van de NGF en zal als uitvalbasis dienen voor de wintertrainingen van de Oranje-selecties. Monte Rei vormt samen met Stern, Nationale Loterij, Deloitte, Ricoh en Footjoy een van sponsors van de NGF. ING Private Banking blijft hoofdsponsor van de Nederlandse golfsport. 

Monte Rei als partner vormt een goede aanvulling op de nieuwe topsportstrategie van de NGF. Bondscoach Maarten Lafeber wil intensief gaan trainen met Oranje en de NGF-coaches. Vele trainingen worden ingepland in Nederland, echter in de winter volgen ook diverse trainingsstages in Zuid-Europa, waaronder bij de Portugese Monte Rei Golf & Country Club. 

Mede door dit partnerschap wordt het mogelijk gemaakt om Oranjetrainingen te houden onder betere weersomstandigheden. Hoewel het voor Nederland een nieuw concept is, is dit in de omringende landen al jaren gangbaar. Al deze trainingen staan los van de geplande toernooien. 

Monte Rei 

De golfbaan van Monte Rei is GEO-gecertificeerd, een belangrijke internationale normering voor duurzaamheid binnen de golfsport. De Portugese golf- en countryclub ligt in de Oost-Algarve en bezit een signature golfbaan ontworpen door Jack Nicklaus, een van de beste golfers aller tijden. De par-72 championship golfbaan is voorzien van een reeks van acht par-4's, vijf par-3’s en vijf par-5’s in een onderscheidende lay-out. Monte Rei is het gehele jaar toegankelijk met onder andere volledig verzorgde villa's en een smaakvolle keuken van chefkok Albano Lourenço. 

Het Nationaal Open

Het Nationaal Open is een NGF-wedstrijd voor zowel professionals als amateurs en wordt gespeeld van dinsdag 30 augustus tot en met donderdag 1 september 2016 op de Hilversumsche Golf Club. Dit 72-holes kampioenschap is toegankelijk voor zowel amateurs als voor professionals. De wedstrijd wordt gespeeld over 72 holes strokeplay. Het Nationaal Open kent vele winnaars uit het huidige profcircuit: Joost Luiten, Maarten Lafeber, Jurrian van der Vaart, Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel. Lees hier meer over het Nationaal Open.

}