Dewi Weber
Dewi Weber
Beeld: Golfsupport.nl

Weber en Bootsma/Van Uden aan kop in Brabants Open

13 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Dewi Weber gaat halverwege het Brabants Open op de Eindhovensche nog steeds aan de leiding. Philip Bootsma is ook nog steeds eerste maar deelt de eerste plaats met Ruben van Uden.

Dames

Na ronde twee van het Brabants Open is Dewi Weber nog steeds de leider. Op vrijdag speelde ze als enige een ronde onder par (71, -1). Op zaterdag ging ze rond in 72 slagen.

Roos Haarman is na twee keer 73 slagen gedeeld tweede. Ze deelt die plaats met Romy Meekers die zaterdag 72 maakte en gedeeld tweede blijft. Haarman en Meekers staan met +2 drie slagen achter op Weber.

Zhen Bontan, na dag één gedeeld tweede, is door een ronde 81 naar de gedeelde tiende plaats gezakt. 

Twintig speelsters hebben de cut gehaald. De cut was +11. Titelverdediger Ileen Domela Nieuwenhuis miste de cut op twee slagen.

Heren

Na de eerste ronde ging Philip Bootsma van Houtrak aan de leiding met 65 slagen (-7). Bootsma is na twee ronden tien onder par en op dat totaal staat Ruben van Uden ook. Hij maakte twee keer 67 op zijn home course.

Marcel |Zillekens (-7=69-68) is derde en Max Albertus en Raphael Geissler delen de vierde plaats met -6). Vince van Veen is na een ronde 67zesde met -4.

Na 36 holes zijn negen spelers onder par en 39 mannen hebben de cut (+6) gehaald. Titelverdediger Rowin Caron haalde de cut op de slag.


Zondag twee keer 18

Bij het 72-holes kampioenschap wordt op zondag twee keer 18 holes gespeeld. De winnaar bij de mannen krijgt een wildcard voor het KLM Open. 

Het Brabants Open is het Internationaal Amateur Kampioenschap van Nederland. Het toernooi van 12 tot en met 14 augustus staat ook op de kalender van de Europese Golf Associatie (EGA). Er doen 78 heren en 42 dames mee uit elf landen. 

Meer informatie: brabantsopen.nl.

Leaderboard heren / dames.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}