Floris de Haas
Rustig....steady.....nog een degelijke ronde en de volgende fase is in zicht.
Beeld: Golfsupport.nl

Kansen voor Nederlanders op Q-School

1 oktober 2015 Redactie GOLF.NL
Met nog een ronde te gaan in de first stage van de Qualifying School zijn vier landgenoten nog kansrijk om door te stromen naar de volgende fase.

Jurrian van der Vaart staat er van alle Nederlanders na drie rondes het beste voor. De sympathieke Van der Vaart speelt in Portugal op Ribagolfe en maakte daar voor de derde dag op rij een ronde 70 (-2). Met zijn totaal van -6 staat hij met nog een ronde te spelen op de gedeeld 8ste plaats in het klassement. De beste 22 spelers (+ ties) plaatsen zich voor stage two van de Qualifying School. Na drie rondes is de score waarmee spelers zich kwalificeren -2.

Ook Wil Besseling staat na drie rondes aan de goede kans van de streep. De Noord-Hollander voegde aan zijn 69-71 een 72 toe en staat met -4 gedeeld 17de. Voor Maarten Bosch zit het toernooi er op. Met een totaal van +5 na drie rondes miste hij de cut op een slag.

In Frankrijk zijn Floris de Haas en Robbie van West nog kansrijk. De Haas deed op de derde dag goede zaken. In een ronde met vier bogeys en vijf birdies kwam hij tot een score van -1 voor een totaal van +3. Hij steeg in het klassement 15 plaatsen tot de gedeeld 24ste plaats. Op Golf d'Hardelot plaatsen de beste 24 speler (+ ties) spelers zich voor de volgende fase.

Robbie van West staat op dezelfde score als De Haas. De kersverse professional liet weten dat het niet makkelijk spelen is door de harde wind en dat veel birdies maken daardoor moeilijk is. Voor Dylan Boshart en Darius van Driel zit het toernooi erop. Boshart miste na rondes 80-80-83 niet alleen de cut, hij wist slechts een speler achter zich te houden.

Van Driel ging niet meer van start in de derde ronde van het toernooi. Hij liet weten dat het spelen van Q-School een vergissing was geweest. 'De afgelopen weken (op de Alps Tour, red.) waren mentaal erg zwaar. Steeds hikte ik tegen de overwinning aan maar lukte het niet. Vorige week won uiteindelijk toch en toen was de ontlading groot. Mijn voorbereiding was daardoor niet goed, ik kon maar 9 holes voorspelen omdat mijn wedstrijd op zondag klaar was en het toernooi op dinsdag begon. Aanstaande maandag vertrek ik alweer naar Spanje voor de volgende Alps Tour wedstrijd. Achteraf gezien had ik de Qualifying School beter niet kunnen spelen. Ik was mentaal een beetje op en dan ga je foutjes maken die je normaal niet maakt. Ik neem nu een dag extra rust en ga dan de laatste drie toernooien van het jaar in.'

Leaderboard Ribagolfe

Leaderboard Hardelot


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}