Leadingcourses

Uitbreiding starttijden boeken op Leadingcourses

8 mei 2015 Redactie GOLF.NL
Het aantal golfbanen in Nederland waar je via Leadingcourses.com starttijden kan boeken is fors uitgebreid.

Beoordelingen

Op de website Leadingcourses.com vind je informatie over banen en je kunt er banen beoordelen. GOLF.NL en Leadingcourses.com werken samen. Klik hier om banen te beoordelen of de reviews van andere golfers te lezen.

Starttijden

Op de website Leadingcourses.com is het ook mogelijk om starttijden te boeken op meer dan 1.750 internationale golfclubs. 

In Nederland kon je via Leadingcourses al bij 37 golfclubs online je starttijd reserveren. Door de ontsluiting van E-Golf4U zijn daar nu 47 golfclubs bijgekomen.

Een golfer krijgt direct alle beschikbare starttijden te zien en kan meteen een starttijd in het systeem van de club reserveren. De betaling vindt plaats op de gebruikelijke wijze, namelijk bij de receptie van de golfclub.

Leadingcourses.com wil hiermee een volgende stap zetten om service te verlenen aan golfers en golfclubs te helpen om meer golfers naar hun baan te halen.

'Online starttijd reserveren is de toekomst'

‘Bijna iedereen is inmiddels gewend om een reis, vliegticket, hotel of wasmachine online te bestellen’, zegt Jeroen Korving, managing director van Leadingcourses.com. ‘De golfbranche zet nu pas de eerste voorzichtige stapjes in de online wereld. Leadingcourses.com is opgezet om zowel de golfer als de golfclubs te helpen en de mogelijkheid om online je starttijd te reserveren is daarbij een logische stap.’

Nederland loopt volgens Korving flink achter. ‘Veel Nederlandse clubs kijken de kat uit de boom en verschuilen zich achter statements dat ze graag “in controle” willen blijven of dat het niet past in de huidige procedures. Te vaak worden dit soort beslissingen echter zonder echte kennis van zaken gemaakt. Want, het zorgt juist voor meer controle, minder werk - geen telefoontjes of e-mailtjes - en een hogere bezettingsgraad. Meer rondjes dus. En laat dat nu juist zijn waar golfclubs al jaren over klagen, namelijk de terugloop van het aantal rondjes.’

Als een baan of vereniging besluit om reserveringsoftware open te stellen, dan hoeven er alleen maar aangegeven te worden op welke tijden greenfeespelers een starttijd mogen reserveren. Toernooien, competities en tijden die geboekt zijn door leden worden automatisch als 'bezet' getoond.

‘Een club wordt door het ontsluiten van haar starttijden ook direct een stuk klantvriendelijker’, zegt Korver. ‘Want de golfer weet direct waar hij aan toe is en hoeft niet meer te bellen of te wachten op antwoord via de mail.’

Geen kosten

Leadingcourses heeft de gehele ontwikkeling van starttijden reserveren uit eigen middelen betaald. De banen betalen geen opstartkosten, maandelijkse kosten of kosten per boeking. Wel dient de baan aan softwareleverancier E-Golf4U een bedrag te betalen per boeking maar in 2015 neemt Leadingcourses deze kosten voor zijn rekening. Korving: ‘In 2016 zal bekeken worden of er wel een bedrag per reservering gevraagd zal moeten worden, dit zal echter in goed overleg met de clubs gaan.’

De website Leadingcourses.com bestaat sinds 2007 en telt inmiddels meer dan 247.000 beoordelingen van golfers over golfclubs en golfbanen. De site is beschikbaar in acht talen. Op dit moment zijn zo’n 21.900 golfbanen in kaart gebracht in meer dan 105 landen.

Lees meer over

Banen Clubs