Gelpenberg

Bouw par-3 baan op Gelpenberg begonnen

16 juni 2015 Redactie GOLF.NL
De Drentse Golfclub de Gelpenberg gaat een ‘Kleintje Gelpenberg’ maken: een laagdrempelige 9-holes par-3 baan die volgens de club gaat functioneren ‘als “opstap” en als “afstap”.’

Dinsdagmiddag om 15.00 uur is de eerste piketpaal in de grond geslagen door de voorzitter van de club, Marcel Kocks, samen met de voorzitter van de baancommissie, Arie Sloot.

De Gelpenberg had al een paar par-3 oefenholes. Aannemer Albert Timmerman van Vos Ruinerwold gaat de nieuwe par-3 baan realiseren. Golfbaan architect Frank Pont heeft de layout gemaakt.

De baan is bedoeld als opstap voor de beginnende golfer die laagdrempelig kennis wil maken met de golfsport en als afstap voor spelers voor wie de grote baan te zwaar wordt. Volgend jaar worden de details van een aantrekkelijk lidmaatschap van de korte baan bekendgemaakt.

De club bestaat in 2015 45 jaar. De Gelpenberg heeft een 18-holes baan op zandgrond die het gehele jaar goed bespeelbaar is. De eerste 9 holes zijn in 1972 naar een ontwerp Frank Pennink aangelegd in een golvend landschap van bos, heide en een zandverstuiving. In 1992 werd de uitbreiding naar 18 holes gerealiseerd naar een ontwerp van Donald Steel. In 2011 werd onder regie van Frank Pont een baanrenovatie voltooid.

Informatie: www.dgcdegelpenberg.nl

Lees meer over

Clubs Banen