Floris de Haas
Floris de Haas leidt na een foutloze ronde 64(-7).
Beeld: Golfsupport.nl

Floris de Haas zet de toon

1 juni 2015 Redactie GOLF.NL
Na de eerste dag van het PGA Kampioenschap op Wittem leidt de speler van de Haagsche na een foutloze 64.

Op de par-71 baan van de Zuid-Limburgse Golf & Country Club Wittem maakte De Haas zeven birdies en geen enkele bogey om op zeven onder par te komen.
De 27-jarige speler liet voor de turn twee en op de back nine vijf birdies noteren, waarvan drie als besluit.

Floris de Haas heeft drie slagen voorsprong in de strijd om om de Harlequin Cup op Inder van Weerelt en vier op de geroutineerde Joost Steenkamer en Sven Maurits.

De Haas kampt nog met de naweeën van een eind vorig seizoen opgelopen zware enkelblessure. Gecombineerd met de verplichtingen die horen bij het volgen van de opleiding van de PGA Holland tot clubprofessional is dat de reden dat hij dit seizoen bijvoorbeeld nog geen wedstrijden van de Pro Golf Tour heeft gespeeld.

'Het is een kwestie van keuzes maken', zei hij na zijn ronde. 'Maar ik ben van plan om dit jaar toch wel zoveel mogelijk wedstrijden te spelen.'

Floris de Haas, die in 2010 als amateur op Delfland een wedstrijd van de PGA Holland Tour won, was vanzelfsprekend tevreden over zijn optreden op dag 1 van dit 36-holes kampioenschap: 'Het was een kwestie van het hoofd erbij houden en om geduldig te blijven.'

Inder van Weerelt was een onder met vier te gaan, maar met drie birdies vanaf de vijftiende hield de voormalige Europese Tour-speler zijn kansen op de titel intact.

'Een goede score', zei hij na het tekenen van zijn kaart waarop zeven birdies en drie bogeys stonden. 'Qua ballstriking was het misschien niet perfect, maar wat betreft scoren wel. Gelukkig is het geen jurysport.'

Jurrian van der Vaart deelt met Tjeerd Staal en Gust Maes de vijfde plaats. Deze drie kwamen tot een 69.

Voor Van der Vaart is dit zijn eerste optreden in het PGA Kampioenschap. 'Ik speel dit seizoen mijn meeste wedstrijden op de Alps Tour', zegt hij. 'Maar ik weet ook dat er drie toernooien van de PGA Holland zijn waarin de winnaar een startbewijs krijgt voor het KLM Open. En je wilt als Nederlandse pro graag meedoen op de Kennemer.'

Er zijn 56 spelers aan de start verschenen op de Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem. Dinsdag wordt gestart vanaf 09.00 uur. De professionals met de beste scores starten pas rond 12.00 uur. Toeschouwers zijn van harte welkom.

De uitslag wordt bekend gemaakt op dinsdagmiddag na 15.30 uur. De prijsuitreiking vindt aansluitend, rond 16.00 uur plaats door Frank Kirsten, directeur van PGA Holland. 

Volledige stand en scoring tweede en laatste ronde via website PGA Holland

Lees meer over

Wedstrijden Topgolf